Herrlandslaget nominerade till Årets lag

av | nov 13, 2023 | Start

Det fantastiska EM-guldet på hemmaplan i Malmö har resulterat i en nominering för ”Årets lag” inför idrottsgalan 2024. Detta betyder att bordtennisen blir uppmärksammade för andra året i följd i kategorin.

Den 13 november förkunnades årets nominerade till de prestigefyllda kategorierna till idrottsgalan, som går av stapeln den 22 januari 2024 på Friends Arena, Solna.

Nomineringarna bygger Idrottsakademins nomineringsjurys tillkännagivande, som årligen sammanträder första veckan i november och fattar sitt beslut. Beslutet bygger på prestationer under perioden första november året före fram till sista oktober aktuellt år. Juryn består av tiotalet representanter från idrottsrörelsen och journalistkåren.

För andra året i följd blir bordtennisen nominerade i ”Årets lag”, då Mattias Falck och Kristian vann kategorin ifjol efter sina två guld i dubbel på VM respektive EM.

I år uppmärksammas alltså herrlandslagets enastående EM-guld inför den blågula hemmapubliken i Malmö Arena i september 2023.

– Väldigt positivt att vi är med på kartan igen med upprepade nomineringar. Vi lyckades vinna kategorin i fjol efter Falckens och Kristians dubbelframgångar, och nu är vi aktuella igen efter den fantastiska veckan i Malmö. På det stora hela känns det rättvist att vi är nominerade, men det är väldigt svårt att sia om vilka som är favoriter att ta hem statyetten. Väldigt fina prestationer från övriga lag, säger Jörgen Persson, Förbundskapten herrlandslaget.

Mer information och övriga nominerade

Foto: Manfred Schillings