TÄVLINGSNYHETER

Chinese Super League: Exklusiv medverkan

av | 2023-07-10 | Start, Tävling

Super League i Kina är det största man kan vara med i. 15-25 juli spelas denna serie i Zunyi, Kina. Åtta lagmatcher plus slutspel på tolv dagar. Intensivt minst sagt. Det är inte alla förunnat att ens få en inbjudan, ofta krävs exklusiva kontakter. För Truls Möregårdh är detta det största som hänt.

– Fantastiskt roligt att få frågan. Att få möta de bästa, det kan inte bli bättre, sade Truls Möregårdh.

Det är nio lag som medverkar. Förra året vann Shadong Luneng TTC med Ma Long och Wang Chuqin i laget. I finalen slog de Shanghai Zhongxing TTC, som har Fan Zhendong och Xu Xin att spela ut.

Bild: Helgens finalpar vid WTT Star Contender i Ljubljana, Slovenien, Wang Chuqin och Fan Zhendong. Foto: WTT

Truls kommer att representera Lexuan Sports Group TTC där han blir lagkamrat med Liang Yanning och Zhou Yi. Och att få möta Wang och Fan är något han ser fram emot.

– Det här är en supermöjlighet för mig att utvecklas. Först ska jag försöka vinna mina matcher för laget. Det krävs att jag måste spela på min absolut högsta nivå, sade Truls Möregårdh.

Chinese Super League spelas över tolv dagar. Nio lag möter varandra inbördes och de fyra främsta går till slutspel med semifinaler och final.

Detta innebär att Truls får möta Wang Chuqin och Fan Zhendong igen.

Det är en sak att se dem spela på video. Här är det direkt.

– Viktigt för mig är att få se hur de tränar, att lära mig returspel, ja, det mesta behöver jag lära mig, sade Truls Möregårdh.

Han tillhör en exklusiv skara som fått möjlighet att spela i Chinese Super League sedan starten 1999. Jörgen Persson är den ende svensk som tidigare varit med, därutöver Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov, Vladimir Samsonov, Jean-Michel Saive, Michael Maze och Adrian Crisan och senast en europé var med var ”Dima” 2013-14.

– Det är väldigt viktigt att få möta kineserna. Varje tillfälle är viktigt och dessutom att få träna med dem, känna på miljön, allt är lärorikt, sade Jörgen Persson.

Det var precis vad som hände under 80-talet när Sverige var i Kina varje år för att se och lära. Då vet vi ju hur det gick. Därför kanske kineserna är mer återhållsamma med europeiskt deltagande för att inte avslöja alla hemligheter. Som sagt, det var nio år sedan någon europé var inbjuden. Men nu är det dags igen och det är Truls Möregårdh som ges den möjligheten. Med på resan följer pappa Carl Möregårdh.

– Det är maximalt, min bästa coach och mentalt stöd, sade Truls Möregårdh.

Toppbild: Truls Möregårdh kommer att medverka i Chinese Super League 15-25/7. Foto: WTT