Alice ensam kvar i U19-slutspelets underland

av | jun 7, 2024 | Start, Ungdom

Det slutade dramatiskt i tredje poolen i U19 för flickor i Helsingborg. Det krävdes seträkning men till slut stod Alice Nilsson där som gruppsegrare. Därmed blev Alice Nilsson, hemmahörandes i Våxtorp till vardags, den enda tjejen som tog sig vidare till slutspel i U19 för flickor. Alla andra stöp i gruppspelet.

Bäddade för gruppsegern gjorde Alices utmärkta vinst i sin första match mot Portugals Matilde Pinto. Där blev det 3–1 i set, vilket satte Alice i ett utmärkt läge sedan Pinto först besegrat danska Emma Eckeroth i sin första match. Danskan visade sig dock vara en tuff nöt att knäcka för Alice i den avslutande matchen. Förlust med 2–3 i den matchen, men det andra vunna setet skulle alltså visa sig räcka för Alice.

Alice Nilsson är därmed som gruppetta klar för åttondelsfinal i WTT Youth Contender 2024 i Helsingborg. Det är ingen dålig bedrift i sig. En bedrift som har goda chanser att förbättras ytterligare då Alice i åttondelsfinalen möter antingen Albina Zhaxylykova från Kazakhstan eller danskan Emma Clement. Oavsett ingen omöjlig uppgift och således hugg på kvartsfinal.

Mycket danskt annars i U19-slutspelet för flickor. Fyra danskor i slutspelet jämfört med Sveriges enda spelare. I flera fall var det just svenskor som fick se sig utslagna av danska spelare dessutom.

Något bättre svensk utdelning blev det i U19-slutspelet för pojkar. Fem spelare tog där vidare från gruppspelet, i tur och ordning William Bergenblock och Hugo Nylén, som tyvärr får möta varandra direkt i sextondelsfinalen, samt Isak Edwardsson, Elias Sjögren och Isak Alfredsson. Bästa lycka till dem naturligtvis.

Pojkarna övertygade desto mer i U15. Adam Wallin och Sigge Hedblad motsvarade sina seedningar och tog sig båda vidare som gruppettor. Dem sällskap gör Mio Piilola, Emil Gjörling, Mark Usov, Melker Sjösvärd och Emil Ellermann. De båda Emil lyckades även de med bedriften att vinna sina respektive grupper.

Laurynne Cabardo blir det enda svenska hoppet i U15-slutspelet för flickor. Englands Sienna Jetha blev för tuff i gruppen, men Laurynne var den starkare i sista matchen mot svenskdanska Stella Rosenmeier, en match som slutade med 3–1-seger i set. Tufft motstånd väntar i åttondelsfinalen för Laurynne i form av Kinesiska Taipeis Chi-Yun Chen.

Vi önskar all lycka till samtliga svenska spelare som är aktiva under finaldagen utav WTT Youth Contender 2024 i Helsingborg. Liksom vi självfallet tackar alla de spelare som spelat färdigt för goda insatser.

Lördagens svenskmatcher
09:00 – U15B – Mio Piilola – Ankhbayar Bilguun (MGL)
09:00 – U15B – Melker Sjösvärd – Alexandru Iordan (RUM)
09:30 – U19B – Isak Edwardsson – Jiwook Choi (KOR)
09:30 – U19B – Elias Sjögren – Lleyton Ullmann (TYS)
10:15 – U15B – Adam Wallin – Severinsen (DAN) eller Simo (SCH)
10:15 – U15B – Sigge Hedblad – Kanghyun Kim (KOR)
10:45 – U15B – Emil Gjörling – Daniel Nagy (TYS)
10:45 – U15B – Mark Usov – Thithaphat Preecha… (THA)
10:45 – U15B – Emil Ellermann – Yi-Cing Yu (TPE)
11:15 – U19B – William Bergenblock – Hugo Nylén
11:45 – U19B – Isak Alfredsson – Gabrielius Camara (NED)
12:15 – U19G – Alice Nilsson – Zhaxylykova (KAZ) eller Clement (DAN)
13:15 – U15G – Laurynne Cabardo – Chi-Yun Chen (TPE)

Foto: Linda Carlsson