Spårvägen följer efter Kävlinge, ska Halmstad haka på?

av | 2024-02-06 | Pingisligan, Start

Under tisdagskvällen spelades tre matcher i den trettonde och nästa sista omgången av Pingisligan by STIGA Herrar. Mycket kom att handla om Spårvägens BTK, som via en mycket viktig hemmaseger mot BTK Rekord tog rygg på BTK Kävlinge i slutspelsstriden. Under onsdagen åker Halmstad till Söderhamn för match, kan de också haka på?

Munkedals BTK 1 – 4 Eslövs AI BTK

Munkedals chans till slutspel var inför omgång 13 endast matematiskt möjlig. Oavsett vad så hade man bestämt sig för att ge allt för att hemmapubliken skulle få ett värdigt avslut på ligasäsongen 2023/2024 när redan klara seriesegrarna Eslövs AI kom på besök.

Det började också på bästa sätt för bohuslänningarna när André da Silva besegrade svåra Ioannis Sgoropoulos med 3-1 på andraordet.
Simon Söderlund gav också allt för att utöka matchledningen mot Alex Naumi och lyckades spela sig fram till en 2-1 ledning. Men Alex Naumi är både lurig, energisk och kommer från SISUns hemland. En kraftfull vändning med siffrorna 11-4 och 11-2 och matchställningen därmed 1-1 till hemmalagets besvikelse.

I storstjärnans Truls Möregårdhs frånfälle är ansvarsrollen något mer osäker för Eslövsspelarna, det har vi sett tidigare under säsongen. Men jämnårige Martin Friis var på bästa spelhumör ikväll och kunde via sin 3-1 seger mot Marc Duran och därefter en jämn skiljeseger mot André da Silva anföra lagsegern till Eslövs favör.

När Sgoropoulus strax innan lyckats besegra Simon Söderlund med 3-1 så var matchen klar. 4-1 till mesta mästarna som visar på en grym lagspets oavsett vilken uppställning man kommer med.

Vi säger också tack till Munkedals BTK för denna säsong som efter att serien vände i november verkligen gav det en chans och radat upp bra resultat!

BTK Kävlinge 4 – 1 Lyckeby BTK

Det blev en chockartad start för Kävlinge, när bortalagets Christoffer Kjellson spelade snålt och lyckades utmanövrera veteranen Yannick Vostes med 3-1.
Nära var det dessutom till en utökad ledning för jumbon Lyckeby, när Anton Andersson rivstartade med sin hårda kortnabbssmash mot Shoma Nishihara. 11-6 följdes upp med 12-10. I tredje set följdes spelarna åt fram till 9-9.

Vi har sett Nishihara spela av blandad kaliber hela säsongen, och nu var det riktigt nära en kalkonstart. Men i egen serve lyckades han krångla sig ur setet med en vinst, och sedan började en allt skönare resa fram till en 3-2 seger.

Antoine Doyen kunde säkra Kävlinges första ledning i lagmatchen efter att ha varit numret större än Hugo Törngren i tre set, även om Törngren lyckades reducera matchen vid ställningen 0-2 med en setvinst om 12-10.

Efter paus lyckades Yannick Vostes repa sig från vad som inte kan ha känts annorlunda än ett fiasko i första matchen, och med sin säkerhet orkade Anton Andersson aldrig riktigt sätta emot. 3-1 i set.

Shoma Nishihara fortsatte som han slutade en stund innan, och gav inte Hugo Törngren någon chans. 3-0 och därmed var lagmatchen vunnen med 4-1.

BTK Kävlinge gjorde till slut vad de skulle, och kommer inför ligans sista omgång att inneha fjärdeplatsen med en poäng till närmsta lag. Och som om inte spänningen vore nog, man möter Spårvägens BTK i vad som kan bli en direkt avgörande match.

Ska Halmstad lyckas haka på dramatiken via en bortaseger mot SUIF? På onsdagskvällen vet vi.

Spårvägens BTK 4 – 1 BTK Rekord

“Harald Andersson är i toppform!” utropade matchkommentatorn Niklas Holmgren högt när Spårvägsspelaren befann sig endast två poäng från kvällens andra individuella seger mot bortalaget BTK Rekord.

Kommentatorerna visste vad som gällde. Publiken visste vad som gällde. Framför allt visste Spårvägsspelarna vad som gällde ikväll. Det var vinna eller försvinna.

Det måste ha känts rejält på nerverna. Spårvägens Konstantinos Angelakis fick en tuff start mot Max Hedbom, den unga Rekordspelaren som legat och skvalpat på genombrottsgränsen under hela säsongen.

Angelakis hade visserligen 10-9 i första set, men det lyckades Hedbom ta sig förbi och vinna med 12-10. Även det andra setet gick till Hedbom via 11-9. Angelikas spelade upp sig, rörde sig bättre och fick allt bättre utdelning. Matchen kvitterades till 2-2. Då gjorde Hedbom det som han varit så nära på flera gånger under säsongen utan att lyckas – att vinna skiljesetet.

Tufft var det också på andrabordet mellan Harald Andersson och Hampus Söderlund som mötts otaliga gånger i karriären. Ett rafflande inledningsset slutade 15-13 till Andersson, det andra med 11-8. Söderlund hade dock minst en växel till att ge. 10-12 i det tredje följdes upp med jättelika 1-11 i det fjärde och ett nytt skiljeset fick Liljeholmspubliken att börja skruva på sig av nervositet.

Där och då fick Harald Andersson den bästa starten och drog ifrån till 4-1. Söderlund kvitterade till 4-4, men därefter gjorde Andersson ett jätteryck och plockade hem setet och matchen med 11-5.

Spårvägens Anthony Tran visste att han nu var tvungen att behöva slå Rekords Konstantinopoulos för att laget skulle ha en rimlig chans. Tran, som idag är en av de de riktiga ligaveteranerna, taggade till på ett sätt som man inte ser honom göra varje dag. Då visste alla – nu blir det match!

Och vilken match det blev. Bländande bollar blandades med nervösa skitmissar och ledde de bägge kombatanterna hela vägen fram till ytterligare ett skiljeset. Vid ställningen 7-6 tog Konstantinopoulos time-out. Det gav inte den effekt han önskade. Tran plockade fyra snabba poäng till till 11-6 och kunde dra näven i vädret inför en lyrisk hemmapublik och jublande lagbänk!

Efter paus gick Spårvägen in med en synbart positiv känsla. Harald Andersson plockade fram sin bästa bollkänsla och dominerade mot Konstantinopoulos i tre raka set. Toppform när det gäller som mest.

Angelakis såg länge ut att göra liknande snabb affär mot Söderlund efter två starka setsegrar med 11-5, 11-5. Söderlund är dock erfaren, tog ett par riktigt djupa andetag inför det tredje. Med en lägre bollfart och bättre rörelse kunde han gå fram till 12-10.

Samtidigt kunde protokollets sjätte match starta på andrabordet mellan Tran och Hedbom. Skillnaden mellan 4-1 till Spårvägen eller 3-3 och dubbelmatch kunde ha varit hårfin.

Det fjärde setet blev en fullkomlig nagelbitare. Angelakis inledde bäst och kunde rycka till 5-2, därefter 8-4. Söderlund hade svar på tal och snart befann de sig i ett nytt 10-10 läge. Poäng efter poäng följdes de åt, innan Angelakis till slut kunde vinna med 15-13.

Mycket viktiga 4-1 till Spårvägens BTK som återigen befinner sig i en rafflande kamp om slutspel. Räkna med ett kokande Liljeholmshallen när BTK Kävlinge kommer på besök den 15 mars.

Toppbild: Harald Andersson. Foto: Linda Carlsson/SBTF