Skrällvinst för Köping mot Eslöv

av | 2023-02-05 | Pingisligan

Köpings BTK vann över Eslövs PK och de regerande mästarna ska kanske inte känna sig alltför säkra om var SM-guldet kommer att hamna längre fram i vår.

Några andra lag göre sig knappast besvär även om Halmstad BTK vann knappt över Lekstorps IF och Juno i nuläget håller en säker slutspelsplats efter 5-3 borta mot Lyckeby.

Eslövs PK-Köpings BTK 4-5

När Eslövs PK tog ledningen med 2-0, efter att Li Fen vunnit i tre raka mot Leah Muskantor och storasyster Rebecca Nuskantor klarat av Paulina Krzysiek med 11-8 i skiljeset, låg vägen öppen för en ny trepoängare för de regerande mästarna.

– I det läget kände vi att det skulle bli tufft. Samma sak vid underläge 2-4, sade Köpingslagledare Kicki Lövdahl.

Då hade Eslöv inte gjort upp räkningen med Tamolwan Khetkhulan. Inför matchen hade hon 11-0 i kvot. Med sina båda vinster innan paus, 3-1 mot såväl Nomin Baasan som Rebecca Muskantor, höll hon var Köping i matchen.

Vid 4-2 till Eslöv talade det mesta för att Li Fen skulle slå Tamolwan. Det utvecklade sig till en väldigt bra match med flera slagväxlingar. Tamolwan eldade på med sin starka backhand och Li Fen hade svårt hänga med. När Li växlade riktning och satte bollen i Tamolwans forehand satte hon returen diagonalt långt ut Fens forehand och där hann hon inte med.

På ett imponerande sätt kunde Tamolwan som andra spelare någonsin besegra Li Fen i Pingisligan. Stina Källberg har två segrar och nu också Tamolwan Khetkhulan.

– Jag kände att jag kunde spela utan press och är så klart väldigt glad att kunna vinna över Li Fen, sade Tamolwan Khetkhulan.

Tamolwan Khetkhulan har sin bas i Spanien där hon spelar för Vic i första ligan, för övrigt samma klubb som Matilda Ekholm en gång spelade i.

Hon har inte tävlat speciellt mycket i WTT, men kommer att spela WTT Contender i Bangkok i slutet av april.

När så Paulina Krzysiek knappt kunde avgöra i femte set mot Nomin Baasan väntade en avgörande dubbel.

Här visade sig Laeh Muskantor i par med just Paulina var klart vassast och vann i två raka mot Nomin och Rebecca, vilket innebar att Köping tog bonuspoängen.

BTK Frej-IK Juno 3-5

Zhang Fang visade på nytt vilken fantastisk spelare hon är. Hon tog Frejs tre segrar och framför allt tvingades hon till spel på allra högsta nivå för att betvinga Hanna Haponova med 11.9 i de två sista seten efter underläge med 1-2.

Frej var så när att få med sig åtminstone en poäng då Linn Olsson hade en matchboll i fjärde set på Hannah Holgersson. Dessutom höll Linn på att vända 0-2-underläge mot Alma Rööse, men i skiljeset kunde Alma hålla undan till 11-8 och därmed säkra alla tre poängen till Juno.

Bild: Zhang Fang vann sina tre singlar för BTK Frej men dert räckte inte till poäng. Foto: Per Hällström

Halmstad BTK-Lekstorps IF 5-4 efter förlängning (4-4)

Det är väldigt trevligt med jämna och spännande matcher. Mötet mellan Halmstad BTK och Lekstorps IF utgjorde inget undantag från dagens två andra matcher. Även här krävdes en avgörande dubbel för att skilja lagen åt.

Jennifer Jonsson var tillbaka I Lekstorp efter att man valt att vila Matilda Hansson, som fortfarande inte är helt återställd efter den långvariga ryggskadan, som hindrat henne att tävla i över en månad.

Bild: Maria Yovkova vann sina tre singlar och bidrag till att två poäng hamnade i Halmstad BTK Foto: Per Hällström

Halmstads bulgariska Maria Yovkova blev lite av matchvinnare för Halmstad, då hon alla sina tre singlar. Starkast var förstås vinsten över Jennifer Jonsson med 3-1 i set. Mot Yana Timina tvingades Maria rädda två matchbollar i skiljeset. Där hade Lekstorp chansen att ta hand om alla tre poängen. Å andra sidan hade Erika Fronth en matchboll i fjärde set på Jennifer Jonsson. Efter alla dessa nagelbitare stod det 4-4 och dubbeln skulle avgöra var extrapoängen skulle hamna.

Sophie Earley och Yana Timina öppnade bäst med efter att ha tappat första set kom Erika Fronth och Jennie Edvinsson tillbaka och vann de två sista seten med 11-7 och därmed stannade bonuspoängen kvar hos hemmalaget.

Toppbild: Tamolwan Khetkuan, Köpings BTK, fortfarande obesegrad med 14-0 i kvot. Foto: Per Hällström