Säsongspremiär för Pingisligan by STIGA!

av | 2023-09-19 | Pingisligan, Start

Bara två dagar efter EM-guldet i Malmö var det dags för premiären i Pingisligan by STIGA. Söderhamns UIF, Eslövs AI och Halmstad BTK går som vanligt in som stora favoriter i den nya säsongen. Frågan är vilka lag som kommer kunna utmana dem.

Söderhamns UIF 4–0 Lyckeby BTK

Söderhamn inledde säsongen som de avslutade förra säsongen, mästerligt! De visade ingen pardon på hemmaplan utan vann i fyra raka matcher.
SUIF mönstrade lagets lokomotiv Viktor Brodd tillsammans med Anders Eriksson och en spännande ny spelare i svenska sammanhang, Carlos Franco Medina. Det var Eriksson och Brodd som visade vägen i början av matchen med två säkra 3-0-segrar mot i tur och ordning Albin Wånggren och Anton Andersson.

Sedan blev det jämnare. Nykomlingarna Lyckeby genom Hugo Törngren och ännu en gång Anton Andersson tog både Franco Medina och Eriksson till skiljeset, men väl där var det alltjämt SUIF som drog längsta strået.

SUIF visar varför de siktar högt även denna säsong. Samtidigt visar Lyckeby BTK att det finns förutsättningar att nå sin målsättning att hålla sig kvar i Pingisligan denna säsong.

Munkedals BTK 1–4 Halmstad BTK

Halmstad BTK satsar ungt den här säsongen sedan Borgar Haug lämnat laget för Borussia Düsseldorf och Fabian Åkerström har valt att fokusera på sitt tränaruppdrag. Något som åtminstone inte i den här matchen verkade ha gett något större avtryck på lagets förmåga. Halmstad BTK, med Wilhelm  Kindblad, Owen Cathcart och Simon Arvidsson i matchuppställningen, vann matchen på bortaplan relativt bekvämt.

Om Munkedals BTK ska nå sin målsättning att ta sig till slutspel vilar ett stort ansvar på André Da Silvas axlar. Det var Da Silva som tog Munkedals enda vinst, en övertygande 3-0-vinst mot Arvidsson i Halmstad, och som även i sin första match pressade Kindblad rejält. Hade Da Silva vunnit den matchen, där han ledde med 2-0 i set, så kanske lagmatchen som helhet fått en annan karaktär. Nu fick Munkedal spela i motvind och Halmstad i medvind. Och då är Halmstad BTK svårslagna.

BTK Kävlinge 4–2 Spårvägens BTK

BTK Kävlinge gör sin åttonde raka säsong i Pingisligan. De startar sin åttonde säsong med ett starkt lag bestående av Yannick Vostes, Antoine Doyen och Shoma Nishihara. Inte minst Nishihara imponerade stort i premiären. Nishihara besegrade först Spårvägens Konstantinos Angelakis med 3-1 efter ett tufft första set som slutade 11-13. Det var även Nishihara som stängde matchen med en övertygande 3-1-seger mot Anthony Tran.

Harald Andersson gav annars Spårvägen en väg in i matchen genom att vända 0-2 i set till seger mot Doyen. Kävlinge bytte in David Andersson istället för Doyen i andra singelrundan, men Andersson hade inget att sätta mot Spårvägens Angelakis. Bli inte förvånade om BTK Kävlinge och Spårvägens BTK slåss också om en plats i slutspelet när grundserien närmar sig sitt slut.

BTK Rekord 4–3 Eslövs AI

Ett prestigefyllt Skånederby inledde säsongen i Pingisligan den här gången, och det var BTK Rekord som gick vinnande ur det med en dramatisk tiebreakseger. Stor matchvinnare för Rekord blev Konstantinos Konstantinopulos, som tog två singlar, mot Alex Naumi och mot Martin Friis, och dessutom spelade i den avgörande dubbeln. Det var en svängig match.

Eslövs AI tog tidigt kommandot i lagmatchen. För Eslöv debuterande Friis svarade för en imponerande vändning mot Hampus Söderlund i första matchen, samtidigt som Tom Jarvis lätt besegrade Max Hedbom. Men BTK Rekord svarade på hemmaplan. Konstantinopulos tog Rekord in i matchen med vinsten mot Naumi och därefter revanscherade sig Söderlund genom att långa stunder spela stor pingis mot Jarvis och kvittera till 2-2. Naumi vinner därefter en tät och jämn match mot Hedbom innan Konstantinopulos kvitterar matchen till 3-3 och vinner Rekord en poäng mot Eslöv.

BTK Rekord tar därefter även den andra bonuspoängen genom att vinna också dubbeln med 2-1 i set. Söderlund och Konstantinopulos matchvinnare mot Eslövs Friis och Jarvis.

Eslöv kommer så klart vara starkare under säsongen. BTK Rekord siktar precis som förra säsongen på slutspel. Bättre start på säsongen än en vinst i Skånederbyt mot Eslövs AI kunde de knappast ha fått.

Damernas Pingisligan by STIGA drar igång på lördag 23 september. Följande matcher inleder säsongen:

14.00, BTK Frej – IK Juno
15.00, Spårvägens BTK – Köpings BTK Dam
15.00, Eslövs PK – Halmstad BTK

Mer information inför seriestarten finns att läsa här

Toppbild: Hampus Söderlund i BTK Rekord-tröjan. Foto: Linda Carlsson/SBTF