Pingisligan by STIGA Herrar, omgång 8: Rekords femte dubbelseger

av | 2023-12-13 | Pingisligan, Start

Den åttonde omgången av Pingisligan by STIGA Herrar spelades på självaste Lucia och bjöd bland annat på Eslövs storseger över Kävlinge samt Rekords hela femte sudden death-seger denna säsong!

BTK Kävlinge 0 – 4 Eslövs AI BTK

Nytt Skånederby, och ett nytt möte mellan Kävlinge och Eslöv i Pingisligans åttonde omgång när serien vände ikväll. Kvällens bortalag hade precis som i förra omgången Truls Möregårdh med i uppställningen.

Precis som vi sett tidigare matcher innebär det inte bara ett favoritskap i varje match han spelar, det innebär också mer luft för hans lagkamrater när ansvarsbindeln sitter på någon annan.

Förra rundan slutade 4-1 till Eslövs AI. Ikväll utökade de segerraden till 4-0.

Detta trots att Kävlinges David Andersson rivstartade mot Martin Friis och tog sig till en ledning med 2-1 i set. Friis hittade dock en ny växel i spelet, och kunde vända hem matchen till 3-2 i set.

Tom Jarvis hade ikväll än mindre problem mot Antoine Doyen, som han i förra vecka besegrade med 3-1. Ikväll blev det raka set efter 11-7, 12-10, 11-3.
Shoma Nishihara som fick tuffast möjliga start 0-3 mot Truls Möregårdh hade klart bättre chanser mot inbytte Alex Naumi i Eslövströjan. Men Nishihara har inte haft segermarginalen med sig under de senaste matcherna, och åkte på kvällens andra raka förlust.

Matchsiffrorna 0-4 till Eslövs AI som alltjämt håller en skön ledning när ligan nu tar julledigt och återkommer i januari.
BTK Kävlinge tappade återigen viktiga poäng, och står alltjämt knappt utanför slutspelsposition.

Lyckeby BTK 1 – 4 Munkedals BTK

Matchen var bara en dryg kvart gammal så befann sig Lyckeby BTK i omedelbart 0-2-underläge sedan Anton Andersson förlorat mot Petyo Krastev och Albin Wånggren mot Simon Söderlund. 0-3 i set i båda matcherna.

Inget lätt läge för Hugo Törngren att komma in i mot Andre Da Silva. Men Törngren såg åtminstone inledningsvis oberörd ut och kunde nypa Lyckebys första setseger för kvällen med 11-9.

Men säg den glädje som varar! Da Silva vinner det därpå följande setet med 11-6 och nästa set med 11-9. Men Törngren visar här mental styrka, startar starkt i fjärde set och vinner det med 11-8. Skiljeset alltså.

Men där tog det till slut stopp för Törngren. 11-8 till Da Silva, och 3-0 i matcher till Munkedals BTK.

Uppgiften att förlänga Lyckebys kväll, och kanske rädda lite av lagets heder och ära, föll på Anton Andersson mot Munkedals Simon Söderlund.

Och var det någon som skulle göra det så var det väl Andersson. Det är han som vunnit Lyckebys hittills enda singelmatch, och han dubblerade nu både sin egen och lagets skörd genom 3-1 i set mot Söderlund.

Nu hjälpte för all del det föga den här kvällen. För i nästa match stängde Andre Da Silva matchen med 3-1 i sin tur mot Lyckebys Wånggren. Vilket innebar 4-1 till Munkedals BTK denna kväll.

Med noll poäng från sina båda matcher mot Munkedals BTK den senaste veckan bör det alltså vara i praktiken klart att Lyckeby BTK åker ur Pingisligan den här säsongen.

Liksom därmed att Munkedals BTK i praktiken håller sig kvar i Pingisligan.

Söderhamns UIF 4 – 1 Spårvägens BTK

Nyblivne regionsmästaren Omid Koshbakht säsongsdebuterade borta mot SUIF och fick kanske tuffast tänkbara start. Viktor Brodd var den här gången numret eller numren för stort.

Spårvägen reste de cirka 20 milen norrut för att försöka revanschera sig för förra veckans täta tiebreakförlust hemma i Liljeholmshallen. Men för första gången den här säsongen kunde inte Spårvägen ställa upp sin ordinarie trio spelare, då Konstantinos Angelakis denna gången inte kom till spel.

Större ansvar på Anthony Trans och Harald Anderssons axlar därmed. Ett ansvar som åtminstone Tranx axlar hade bestämt sig för att bära.

Tran vann första set mot Anders Eriksson, som kvitterade. Tran vann tredje set stort mot Eriksson, som kvitterade nästan lika stort. Tran öppnade upp ledningar med 4-1 och 8-4 i skiljeset men Eriksson kämpade på. Till slut kunde Tran ändå slå in matchbollen till 11-7 i skilje.

Anton Hjort har ännu inte vunnit någon match i Pingisligan den här säsongen. Det kändes inte helt troligt att första vinsten skulle komma mot Harald Andersson. Men 11-9 i första set, följt av en riktig krigarinsats fram till 13-11 i andra set, gav Hjort 2-0 i set och första segern i sikte.

Skulle ormen drabba Anton Hjort i detta läge? Nej! Andersson var för all del inte knäckt, men Hjort spelade vasst och tryggt och 11-9 i tredje set gav honom en både för honom och för laget väldigt skön seger. Hjorts första den här säsongen!

2-1 till SUIF därmed in i halvtidsfikat.

Därmed upplagt för firma Brodd och Eriksson att gå in och stänga den här matchen för SUIF. Vilket var precis vad de gjorde. Två jämna matcher, men 3-1 i set i båda matcherna där SUIF generellt var de starkare i de avgörande slutbollarna.

Ingen Angelakis och en sällsynt dålig kväll för Harald Andersson slutade alltså i 4-1 till SUIF denna Luciakväll.

En kväll där Anton Hjort var SUIF:s stjärngosse. Första segern för säsongen och en seger som i mångt och mycket banade vägen för lagets seger.

Halmstad BTK 3 – 4 BTK Rekord

Förra omgångens jämnaste match blev också den åttonde omgångens jämnaste match. Återigen avslutades matchen i dubbel, och återigen vann BTK Rekord extrapoängen. För femte gången denna säsong. En smått otrolig svit.

Bägge lagen hade inför matchen gjort justeringar i sina respektive uppställningar jämfört med förra vecka. Halmstad BTK:s Charlie Widing ersattte Owen Cathcart. I BTK Rekord fick Max Hedbom lämna plats åt Diego Orantes.

Halmstads Widing fick en tuff start mot säkra kämpen Hampus Söderlund, som inte lämnade något åt slumpen. Första matchen 0-3 genom 6-11, 9-11, 3-11.
Kvällens första kvittering stod Willhelm Kindblad för genom att 3-1 besegera Diego Orantes. I matchen före paus fick vi se den pappret mest stjärnspäckade, då lagens bägge moraliska ettor Simon Arvidsson och Konstantinos Konstantinopoulos klev in i hagen för en episk kamp.
Konstantinopoulos gick relativt tryggt fram till en 1-2 ledning. Men Arvidsson, som under de senaste omgångarna inte riktigt blixtrat till gjorde det dock ikväll och vände matchen till egen seger genom 11-4, 11-4. Starkt.

Kvällens andra kvittering fick Orantes med sig mot Halmstads Charlie Widing.

2-2 i matchen, och precis som förra veckan låg en sudden death i luften.

Det skulle det som bekant också blir verklighet ikväll.

Willhelm Kindblad gjorde dock ett ordentligt försök mot Rekordgreken Konstantinopoulos. 2-2 i set, och han hade dessutom två separata matchbollar vid ställningarna 11-10 och 12-11. Men Konstantin höll kylan och vann 12-14. Stor besvikelse hos Kindblad och Halmstad.

På bordet bredvid kunde Simon Arvidsson fullborda sin tvånolla efter 3-1 mot Hampus Söderlund. Tänk så små marginalerna kan vara. En vunnen matchboll av Kindblad och Halmstad hade tagit hem kvällens match.

Nu var ställningen istället 3-3 och dags för dubbel. En situation som Rekord ännu inte förlorat denna säsong. Och det gjorde man inte ikväll heller.
2-0 i set för dubbelparet Konstantinopoulos/Söderlund och extrapoängen till Helsingborg.

Toppbild: BTK Rekords Konstantin Konstanoupulos påhejas av coachen Arvid Sunesson. Foto: Linda Carlsson/SBTF