Hallå Truls…välkommen tillbaka

av | 2023-01-30 | Pingisligan, Start

För ett par veckor sedan briserade ”bomben” – Truls Möregårdh återvänder till Pingisligan! Kan knappast bli bättre. Att Truls kommer tillbaka till Pingisligan är ett lyft för svensk pingis och nu hoppas man förstås att publiken strömmar till och att det blir drag på matcherna.

– Huvudskälet till att jag är tillbaka är att jag vill vinna SM-guld med Eslöv, kommenterar Truls Möregårdh beslutet.

I våras snuvade Halmstad BTK Eslövs AI på den ädlaste lagmedaljen i svensk pingis. Nu är tanken att den ska återbördas till Eslöv och där är Truls Möregårdh nyckeln i det bygge som klubben fått ihop.

Just nu ligger Eslöv långt ned i tabellen även om det inte skiljer många poäng upp till slutspelsplats.

– Målet är att vi ska vinna ligan och sedan SM-guldet och där hoppas jag kunna bidra, säger Truls Möregårdh.

Det märks att han trivs som allra bäst hemma i Blomsterbergshallen, där han tillbringar all tid när han inte är på resande fot.

Han har avslutat sejouren i tyska ligan med Neu-Ulm och att vinna final-four var målet. Det finns ett mål till och det är vinna Champions League. Att kombinera spel i tyska ligan och Pingisligan är inte tillåtet, däremot går det bra att kombinera med Champions League.

På plats denna dag för att träffa Truls var förbundskapten Jörgen Persson, som dessutom fick en genomgång av Spingsight, vars enda svenska exemplar finns i Eslöv.

Han var förstås väldigt glad över att få se Truls i Pingisligan igen.

– Vi har inte så många profiler i ligan så detta är superbra. Att våra svenska spelare får möta Truls är också bra för deras utveckling, säger Jörgen Persson.

Man märker också att intresset stiger, både tv och radio kommer att finnas på plats när Eslövs AI tar emot Spårvägens BTK på tisdagen.

– De har ett starkt lag så det blir en uff uppgift. Jag ska försöka bidra med två segrar, säger Truls Möregårdh.

I förlängningen hoppas Truls att det ska lyfta svensk pingis och att det blir ett samtalsämne i fler kretsar.

– Vi vill ju få upp intresset och få mycket publik och att det blir ett EM i Malmö i september som lockar många, säger Truls Möregårdh.

Fast först gäller det Pingisligan by Stiga, herrar tisdag 31/1 kl. 18:30 med följande matcher: Eslövs AI-Spårvägens BTK, BTK Kävlinge-BTK Rekord, Munkedals BTK- Halmstad BTK och Söderhamns UIF-Västers BTK.

Foto: Per Hällström