Andra omgången i Pingisligan by STIGA Herrar

av | 2023-09-26 | Pingisligan, Start

Tisdagskvällen bjöd på tre tydliga segrar och en nagelbitare som avgjordes i dubbelmatchen. Återigen var det BTK Rekord som spelade samtliga sju matcher i protokollet, och återigen tog man hem pluspoängen i Idrottens Hus.

Lyckeby BTK 0 – 4 BTK Kävlinge

Hemmapubliken i Karlskrona fick ingen rolig kväll på läktaren när deras lag hade BTK Kävlinge på besök under tisdagskvällen. Den svenska och finska hemmatruppen bestående av Anton Andersson, Hugo Thörngren och Aleksi Rasanen ställdes mot ett för kvällen rejält gäng av enbart utländska pingiskonstnärer i form av Antoine Doyen, Yannick Vostes och Shoma Nishihara.

Matchen avgjordes på dryga timmen, siffrorna fastställdes till 0-4 och 0-12 i set i bortalagets favör.
Endast finländske Rasanen var och nosade på en setvinst i tredje setet mot Vostes, men nådde inte längre än 11-13.

BTK Kävlinge tog sin andra raka seger i säsongsinledningen och ser att döma av lagkapaciteten ut att vilja vara med och tampas mycket högre upp i tabellen än den sjundeplats man inkasserade ifjol.

Lyckeby BTK befinner sig alltjämt i tabellens botten, och har ännu inte lyckats vinna en delmatch. Vänder det snart?

Eslövs AI BTK 4 – 0 Munkedals BTK

Eslövs nykomling för säsongen, Martin Friis, fick agera matchvinnare för första gången i sin nya klubb, när man tog en tydlig seger mot västkustarna från Munkedal.

Tisdagskvällen inleddes med ett förlorat set för Friis mot norrmanen Eskil Lindholm, 10–12. Ett snabbt uppvaknande senare och därefter kunde han hyfsat komfortabelt rada upp tre setsegrar till kvällens första matchvinst, 11-6, 11-7 och 11-7. På det andra bordet kunde den energiske engelsmannen Tom Jarvis snabbt avväpna bulgaren Petyo Krastev, som endast fick med sig 16 bollar på tre set.

Hemmaspelande finländaren Alex Naumi, som fick många ögonbryn att höjas i samband med EM i Malmö när han näst intill tog sin nation till en kvartsfinal, verkar befinna sig i fortsatt god form. Bortalagets Simon Söderlund lyckades starta bra med ett första vunnet set, men därefter kunde Naumi, precis som sin lagkamrat, kamma hem tre raka setsegrar.

Matchställningen var då 3-0 och frågan var om bulgariske Krastev på något sätt kunde hota Friis och Eslöv från att kamma hem en fyrnolla. Första setet i Munkedals favör, det andra i Eslövs. I det tredje setet rivstartade Krastev och lyckades gå fram till 11-4 och en 2-1 ledning. Martin Friis visade dock på mycket god moral och kämpaglöd, och kunde vinna de två kvarstående seten med 11-7, 11-7.

Säsongens första seger för hemmalaget var ett faktum, som visade på en stor bredd i storstjärnan Truls Möregårdhs frånvaro. Eslövs AI blir som alltid att räkna med.
Munkedals BTK visade sig, som tidigare förutspått, bli utan en tydlig spets i André da Silvas frånfälle. Säsongen är precis i sin inledning, och i nästa veckas omgång nalkas hemmamatch mot Spårvägen. Kanske blir det tätare då.

 BTK Rekord 4 – 3 Spårvägens BTK

Jämna matcher verkar vara melodin för BTK Rekord i Idrottens Hus i Helsingborg. 4-3 mot Eslövs AI i premiären följdes upp av en ny 4-3-match mot Spårvägens BTK i den andra omgången.

Imponerande så klart, och sett över säsongen säkert också mycket värdefullt, att båda gångerna lyckas knipa bonuspoängen.

Det var grekiskt på menyn den här matchen. Både Rekords Konstantinos Konstantinopulos och Spårvägens Konstantinos Angelakis vann sin båda respektive matcher med övertygande 3-0 i set.

Spårvägens Harald Andersson vann tämligen övertygande sin match mot Rekords Diego Orantes Alvarez, som därefter byttes ut mot Max Hedbom.

Avgörande för att matchen skulle gå till 3-3 blev därmed den långa och mycket täta matchen mellan Hampus Söderlund och Anthony Tran.

Där var det till slut Rekords Söderlund som drog det längsta strået efter 11-7 i de båda sista seten fram till 3-2 i set och fram till 3-2 i lagmatchen.

Dubbelmatchen ställde Rekords Söderlund och Konstantinopulos mot Spårvägens Andersson och Tran. Inga besvär för Rekordparet.

Halmstad BTK 4 – 1 Söderhamns UIF

Tidigt möte mellan två av ligans förhandsfavoriter och det var Halmstad BTK som tog hem de tre poängen och prestigevinsten.

Nyckeln till vinsten hittar vi i Simon Arvidssons imponerande match mot Söderhamns annars så pålitlige vinstmaskin Viktor Brodd. 3-1 i set till Arvidsson fram till 3-1 i lagmatchen.

Detta gav Halmstads Wilhelm Kindblad tillräckligt med vind i seglen att kunna vända ett 1-2-underläge i set mot inbytte Daniel Lindsö till seger med 11-7 i skiljeset.

Därmed stod Halmstad BTK som segrare med 4-1 i lagmatchen.

Simon Arvidsson blev Halmstads stora matchvinnare. Utöver vinsten mot Brodd var det även Arvidsson som gav Halmstad bästa möjliga start genom vinst mot Anders Eriksson.

Kindblad hade därefter inget att sätta emot Brodd, innan Owen Cathcart svarade för en stabil och imponerande match mot SUIF:s Anton Hjort.

Halmstad BTK med fina sex poäng på sina två första omgångar visar på goda möjligheter att revanschera sig för förra säsongens missade slutspel.

Toppbild: En av kvällens stora matchvinnare, Halmstads BTK:s Simon Arvidsson. Foto: Linda Carlsson/SBTF