Solskenspingis i Ängelholm

av | maj 27, 2023 | Para, Start

Ängelholms kommun tillsammans med ”Alla Kan IF” bjöd för femte gången in till parasportfestival och mångfaldskarneval på stortorget med ett fullspäckat program som tilltalade alla. Något som är för alla är så klart pingis och under helgen befann sig Svenska Bordtennisförbundet och BTK Scania på plats med två pingisbord.

När stadsfestivalerna slår upp portarna då vet vi att sommaren är på ingång igen. Stortorg, sol, god mat, musik och andra aktiviteter har därmed en dragningskraft till att samla oss människor. Det visade i helgen Ängelholm med ett lockande program. ”Alla Kan IF” som har varit samarbetspartner till festivalen är en organisation som har målet att genom idrott bekämpa utanförskap som finns för de som har någon form av funktionsnedsättning. Integration, delaktighet, förståelse och inspiration är deras ledord vilket snabbt också bevisar sig när man ser allt de har gjort och när ansiktet utåt, Pelle Sköldbäck berättar om deras verksamhet.
– Mycket handlar även om förståelse för personer utan funktionsnedsättning så därför riktar vi ibland in oss på att vem som helst får prova på parasporter. I helgen har besökarna fått köra hinderbana med rullstol, spelat intensiva rullstolsbasketmatcher och mycket mer. Sen tillkom även bordtennisen vilket vi blev extra glada för i år, säger Pelle.


En annan populär aktivitet var rullstolsbasket. Foto: Alexander Öhgren

Bordtennisen höll Alexander Öhgren och Eskil Tyrberg i under fredagen. Även om blåsten var den tuffaste utmanaren så stod borden väldigt sällan tomma och det visar tydligt att många drar sig till pingisen när tillfälle ges.
– Vi hade vår plats precis bredvid uteserveringen och ibland såg vi att bollarna var mer intressanta än både mat och dryck. Det märktes extra tydligt när man hörde besökarna applåderade om det blev en extra bra boll.


PING PONG POWER-Eskil i full swing. Foto: Linda Carlsson


Full rulle vid pingisborden. Foto: Linda Carlsson

På lördagen byttes vind ut mot sol och värme vilket gav mycket bättre förutsättningar på pingiskvalitén. Dagen till ära representerade BTK Scania med sina paraspelande bröder Bobby, Timmy och Jimmy Sjöström som höll minglet vid liv och bjöd in nästan alla till att prova på bordtennis, alltifrån äldre damer till brandförsvarets personal på torget.


Bröderna Sjöström från Scania blev utmanade. Foto: Alexander Öhgren

Vi åker hem med en god känsla och solbränna samtidigt som vi har fått sett många glada besökare som har gillat att spela pingis.

Fler bilder på vårt Flickr-konto.