TÄVLINGSNYHETER

Tre dubbelpar i kvarten

av | 2023-08-04 | Landslag, Start, Tävling

Fyra svenska befinner sig i Lima, Peru, för WTT Contender med målet att skaffa sig viktiga rankingpoäng.

Kristian Karlsson och Mattias Falck föll bort redan i första omgången och Stina Källberg i sista kvalrundan.

Det vi hoppas på är Linda Bergström i singel och dubbel och mixed.

Linda Bergström tog sig vidare med ett nödrop, 13-11 i skiljeset mot Barbora Balazova, Slovakien, och är framme i åttondelen.

Kristian Karlsson och Jonathan Grooth bjöd på en märklig match där Kristian varvade sitt spel med hög effektivitet och tyvärr flera enkla missar.

När Kristian vann tredje set med 11-0 och fick ledningen med 2-1 i set trodde man att det skulle gå vägen, men icke. Utan att Groth imponerade fick han med sig poängen mer på misstag från Kristian. I skiljeset kom Kristian under direkt och låg som mest under med 4-9 och 6-10. Han satte ett par riktigt vassa forehands, men på den sista matchbollen lyckades Groth vinna bollen och 9-11 i skilje var inte vad vi hade hoppats på.

Mattias Falck mötte i sin första match Cho Seungmin, Sydkorea och skulle behövt första set. Där föll Mattias med 11-9, tog sedan andra med 11-8, men fick bara med sig sju poäng i de två efterföljande seten.

Då ser det betydligt bättre ut i dubbelspelet.

Mattias Falck och Kristian Karlsson hade inga bekymmer att besegra Tom Jarvis och Liam Pitchford, England i tre raka och de är klara för kvartsfinal.

Linda Bergström och Stina Källberg gjorde processen kort mot Isabel Duffoo/Maria Maldonado, Peru, enkla 3-0 i set och även de är klara för kvartsfinal.

Bästa prestationen så här lngt har Kristian Karlsson och Stina Källberg svarat för. De hade inte tillräckligt med poäng för att gå in i huvudturneringen utan tvingades kvala. Där svarade de för en fantastisk insats när de besegrade Alexis Lebrun/Prithika Pavade, Frankrike, med säkra 3-1 i set fortsatte med att ta sig in i huvudrundan med seger i tre raka mot John Oyebode/Gaia Monfardani, Italien.

Väl där slog de i första omgången toppseedade Sathiyan Gnanasekaran/Manika Batra, Indien, med 3-1 och nu väntar kvartsfinal.

Toppbild: Kristian Karlsson och Stina Källberg framme i kvartsfinal i WTT Contender i Lima, Peru. Foto: Wtt