Stina och Kristian mixedvinnare i Varazdin, Kroatien

av | 2024-04-06 | Landslag, Start

Det svenska mixedparet Stina Källberg och Kristian Karlsson gick vinnande ur WTT Feeder i Varazdin, Kroatien efter att ha finalbesegrat Singaporeparet Wong Xin Ru och Pang Yew En Koen med 3-2 i set. Svenskarnas resa till guldet dominerades av täta skiljesegrar.

– Det känns jättekul att vinna. Jag tycker vi gjorde en bra final och framförallt starkt att vända efter matchboll emot i fjärde. Jag tycker att Kristian spelat otroligt bra hela turneringen men det var skönt att känna att jag också kunde sätta bollen på bordet några gånger i finalen, säger Stina Källberg ödmjukt.

Det blev en tuff final där mixedparet från Singapore kunde gå fram till 2-1 i set och matchboll vid 10-9. Men Stina och Kristian ville annat, och hade redan tidigare i turneringen gått segrande ur två skiljematcher och en med 3-1. Vändningen i finalen blev ett faktum där svenskparet till slut kunde slå in matchbollen till 11-6 i femte set.

– Det kändes som att det var vår (bättre) uppställning det setet och vi tappade ju en 6-2 ledning i andra. Så det kändes rättvist att vi skulle vinna det setet på något sätt, kompletterar Kristian Karlsson händelseutvecklingen i det viktiga fjärde setet

Summeringen av denna tuffa turneringen får högt betyg av spelarna, som hyllar varandra.

– Det var ett sjukt imponerande spel av Stina hela finalen där hon gör sin bästa match och jag var lite långsam efter sju matcher på två dagar, säger Kristian Karlsson.

– Vi trivs och spela med varandra och känner oss trygga vid bordet. Därför tror jag vi ofta är bra i de jämna lägena. Det var perfekt för oss att få så många matcher att spela med tanke på OS-kvalet som kommer nästa vecka, avslutar Stina Källberg.

I singelklasserna kunde Kristian Karlsson ta sig hela vägen fram till en semifinal, där det blev förlust mot Sydkoreanska An Jaehyun med 0-3. I damsingeln möttes Filippa Bergand och Stina Källberg snöpligt nog redan i den första omgången, där Bergand var starkare för dagen och vann med 3-2. Det blev dock förlust i den andra omgången mot japanska Asuka Sasao

Den 11-12 april spelas World Mixed Doubles Olympic Qualification i Havirov, Tjeckien där totalt fyra kvalplatser till mixedklassen under OS i Paris står på spel. Kristian Karlsson och Stina Källberg representerar Sverige.

WTT Feeder Varazdin, Kroatien
Vägen till guldet

Final, Wong Xin Ru/Pang Yew En Koen, Singapore, 3-2 (11-9, 9-11, 8-11, 12-10, 11-6)
Semifinal, Barbora Balazova/Lubomir Pistej, Slovakien, 3-2 (15-13, 7-11, 9-11, 11-8, 11-6)
Kvartsfinal, Kim Hayeong/Park Gyeongtae, Sydkorera, 3-2 (11-3, 11-6, 6-11, 9-11, 11-6)
Första omgången, Andrei Istrate/Ioana Singeorzan, Rumänien, 3-1 (7-11, 11-5, 11-5, 11-8)

Samtliga resultat

Foto: World table Tennis