Singapore Smash: Mycket pengar och poäng att tävla om

av | 2023-03-07 | Landslag, Start

Singapore Smash är den mest penningstinna av alla WTT-tävlingar. Vinnaren i singelklasserna får 2000 poäng och kammar hem 100000 USD. Det är förstås en del ”hinder” på vägen dit i form av ett mycket starkt startfält. Fem svenska herrar och två damer finns på plats. Alla utom Stina Källberg är direktkvalificerade till huvudrundan.

Stina Källberg var först ut och ställdes mot Orawan Paranang, Thailand i första kvalomgången. Tyvärr blev det förlust, men hon har kvar dubbeln i par med Linda Bergström och de har svarat för en del riktigt bra insatser och är kvartsseedade.

Huvudturneringen startar lördag 11 mars.

Truls Möregårdh är högst rankad av svenskarna, men har tappat en placering och ligger nu sjua.

Kristian Karlsson och Anton Källberg har tappat två placeringar sedan förra rankingen och ligger nu 21 resp. 22. Mattias Falck är kvar på plats 36. Jon Persson svarade för några bra insatser i WTT i Goa, Indien, och har gått upp till plats 42. Fan Zhendong och Ma Long är toppseedade.

Bland damerna ligger Linda Bergström kvar på plats 57. Här är Sun Yingsha och Chen Meng toppseedade.

I dubbeln är Falck och Karlsson seedade tvåa, men åkte senast ut tidigt, så där hoppas vi förstås på mer.

Linda Bergström och Stina Källberg har spelat väldigt bra i dubbel och vissa förhoppningar i detta starka startfält finns.

Truls Möregårdh och Stina Källberg är vårt enda par i mixed dubbel.

Många rankingpoäng och väldigt mycket pengar att tävla om. Även om det svider med förlust i första kvalomgången fick Stina Källberg 1300 USD som lite plåster på såren.

Följ tävlingen: 
Information
Resultat
Webbsändningar

Toppbild: Stina Källberg föll tyvärr redan i första kvalomgången i singeln. Foto: WTT/ITTF