Singapore Smash: Dubbelparen utslagna – kvarten väntar för Truls

av | 2023-03-17 | Landslag, Start

Truls Möregårdh är ensam svensk kvar i storturneringen i Singapore och möter senare idag den kinesiske världsettan Fan Zhendong i kvartsfinal. Under torsdagen förlorade båda kvarvarande dubbelpar, Linda Bergström/Stina Källberg och Anton Källberg/Lee Sangsu, Sydkorea.

Lee Sangsu och Anton Källberg.

För Anton Källberg och hans sydkoreanske dubbelpartner blev det en tuff match mot det i världen fjärderankade dubbelparet Fan Zhendong/Wang Chuqin. Den svensk-sydkoreanska duon kom i underläge direkt och det kinesiska motståndet bara körde på till publikens stora jubel. I Singapore, där tävlingen spelas, bor många kineser som är och stöttar och hejar på sina stjärnor. Fan/Wang vann matchen med klara 11-5, 11-5, 11-5.

På bordet intill spelade, om än något försenat, Linda Bergström och Stina Källberg sin kvartsfinal mot Mima Ito/Hina Hayata, Japan, rankade tvåa i världen i damdubbel mot Lindas och Stinas åttondeplats.

Bergström/Källberg inledde starkt och stod upp väl mot japanskornas kanoner och när setet var färdigspelat var det svenskorna som tog ledningen med 1-0 efter 11-7. Japanskorna kom tillbaka in i matchen och replikerade snabbt, 11-2 i andra och utjämnat till 1-1. Även tredje set gick till japanskorna men i fjärde tändes ett litet hopp när Bergström/Källberg gick upp till 7-4-ledning. Vid 7-7 valde förbundskapten Tobias Bergman att ta time-out som dessutom fick önskad effekt, 9-7 till svenskorna. Japanskorna kvitterade via blixtsnabbt spel framme vid bordet och av bara farten spelade de hem setet med 11-9 och därmed matchen med 3-1 i set.

Linda Bergström och Stina Källberg.

Senare idag, närmare bestämt klockan 21.15 (14.15 svensk tid) är det dags för repris av VM-finalen i Houston 2021 när Truls Möregårdh ställs mot världsettan Fan Zhendong.

– Det kommer bli svårt men även kul! Man kan ju se att han vill vara i toppform här och att det är en prioriterad tävling för honom. Än så länge har ingen lyckats sätta ens lite press på honom, säger Truls om sin motståndare Fan Zhendong.

– Jag laddar upp med lite träning med Quadri Aruna nu på morgonen och sen är det en lång väntan tills matchen drar igång! Men jag är taggad, hälsar Truls från Singapore.

Matchen sänds på Viaplay.

HERRSINGEL
Kvartsfinaler
Fan Zhendong, Kina-Truls Möregårdh (fredag 14.15)
Wang Chuqin, Kina-Lin Gaoyuan, Kina
Hugo Calderano, Brasilien-Quadri Aruna, Nigeria
Ma Long, Kina-Dang Qiu, Tyskland

HERRDUBBEL
Semifinaler

Fan Zhendong/Wang Chuqin, Kina- Shunsuke Togmi/Yukiya Uda, Japan
Jang Woojin/Lim Jonghoon, Sydkorea-Chuang Chih-Yuan/Lin Yun-Ju, Taiwan

Kvartsfinal
Fan Zhendong/Wang Chuqin-Anton Källberg/Lee Sangsu, Sverige/Sydkorea 11–5, 11–5, 11–5

DAMDUBBEL
Semifinaler

Sun Yingsha/Wang Manyu, Kina-Jeon Jihee/Shin Yubin, Sydkorea
Chen Meng/Wang Yidi, Kina-Hina Hayata/Mima Ito, Japan

Kvartsfinal
Hayata/Ito-Linda Bergström/Stina Källberg 7–11, 11–2, 11–4, 11–9

Följ tävlingen
Webbsändningar
Information
Resultat

Foto: WTT