Svenska framgångar i Tunis och Krakow

av | 2023-06-24 | Landslag, Start

Både i Tunisien (World Table Tennis Contender) och i Polen (European Games) spelas det bordtennis där de svenska deltagarna börjar göra sig hörda ordentligt.

I Contender-tävlingen i Tunis, Tunisien, så ställdes de två svenskarna Anton Källberg och Mattias Falck mot varandra i semifinalen. Detta efter att Källberg i sin kvartsfinal besegrat kinesen Liang Yanning med siffrorna 3-2. Mattias Falck visade i sin tur fortsatt samma toppform som tidigare i turneringen – då brassen Calderano elimininerades – mot Portugals rutinerade Tiago Apolonia som han betvingade säkert med 3-1 i set.
Bäddat för helsvenskt i semifinalen således och denna gång var det Anton Källberg som drog det längsta strået. Efter att ha vunnit var sitt set i inledningen tog Källberg över mer och mer och segersiffrorna skrevs till 3-1, 11-6, 7-11, 11-4, 11-4 i en match där Källberg för dagen var numret större. I finalen ställs Anton Källberg mot en välbekant spelare i form av Patrick Franziska, Tyskland, som i sin semifinal betvingade kinesen Sun Wen med 3-1 i set. Finalen spelas söndag 25 juni 14:45 lokal tid.

I Krakow spelas som nämnts European Games. I damernas singelturnering har Linda Bergström slagit sig fram till åttondelsfinal efter segern mot serbiskan Sabina Surjan som var mycket tät. Samtliga set som Linda Bergström vann var med två bollar. Segersiffrorna blev till slut 4-1. Nu väntar en av favoriterna, tyskan Han Ying som liksom Linda också är defensivspelare, återstår att se vem som har bäst tålamod. Matchen spelas 12:30 under söndagen.

Kristian Karlsson hade en bekväm seglats till åttondelsfinalen efter fyra raka set mot belgaren Adrien Rassenfosse. I tredje set stökade Rassenfosse lite smått med Karlsson som inte upprördes nämnvärt av detta utan höll undan med 12-10 och kunde därefter enkelt defilera in i mål med 11-6 i det fjärde setet. Nu väntar Portugals etta Marcos Freitas, en spelare som Kristian Karlsson stött på flera gånger i karriären. Matchen spelas även den 12:30 under söndagen.

Toppseedade Truls Möregårdh hade inget intresse av att ge något gratis till rutinerade slovaken Lubomir Pistej när han klev in i turneringen. Möregårdh visade ingen pardon och var bäst på slutbollarna i samtliga set som sett till siffrorna visserligen var jämna men det fanns ingen som helst tvekan om vem som var den bättre spelaren av de två. Nu väntar österrikaren Daniel Habesohn för Truls klockan 17:00 under söndagen.
Sillen får således vänta för de svenska essen.

WTT Contender, Tunis, Tunisien:
Lottning och resultat.

European Games, Krakow, Polen:
Lottning och resultat.

Foto: Manfred Schillings