TÄVLINGSNYHETER

NETU Parkinson Championships skjuts på framtiden

av | 2024-07-04 | Information, Tävling

Den 30 augusti till 1 september skulle den första upplagan av NETU Parkinson Table Tennis Championships ha genomförts på moderna Uni3 Theatre i Göteborg. SBTF har bland annat bejakat att en redan välfylld internationell tävlingskalender påverkat målgruppens möjlighet och planering att kunna delta på ytterligare ett evenemang under perioden. Det aktuella mästerskapskonceptet sätts nu på is och utvärderas inför framtida arrangemang. 

Under våren 2024 presenterade SBTF tillsammans med NETU, nordeuropeiska bordtennisunionen, samt lokala partners Uni3 by Geely, Clarion Hotel the Pier och Compass det helt nya eventet NETU Parkinson Table Tennis Championships. Konceptet byggde på en familjär, intim och spännande pingisupplevelse i banbrytande lokaler i kombination med ett välpaketerat vistelsepaket bestående av högklassigt boende, mat av god kvalitet samt gemenskapshöjande sammankomster under tävlingshelgen. 

Konceptidén har tagits emot väl av många inblandade parter, däribland huvudmålgruppen; spelare med Parkinsons sjukdom, både från Sverige och internationellt 

Efter att anmälningstiden har passerat har dock ett antal lärdomar kunnat dras. Framför allt märker vi av att den efterföljande tävlingskalendern är relativt intensiv för målgruppen, med bland annat stundande världsmästerskap, vilket påverkar planeringen och möjligheten att delta för vissa. 

Efter noga överläggande har SBTF tillsammans samarbetspartners beslutat att ställa in evenemanget under den aktuella tidpunkten.  

Processen och evenemangsplaneringen kommer nu att utvärderas, i hopp om att kunna återkomma med attraktiva, moderna och inkluderande koncept framöver. 

SBTF vill i första hand rikta ett stort tack till alla de spelare, svenska och internationella, som visat på stort intresse och engagemang inför tävlingen. Därtill vill vi också rikta ett stort tack till våra lokala samarbetspartners och NETU, som visat på ett enormt stort hjärta och ambition att tillsammans med oss skapa evenemang i världsklass. 

KONTAKT

Johnny Ewerstein, Evenemangs- och verksamhetschef. Johnny@sbtfevent.com