TÄVLINGSNYHETER

Information om Sweden Tour-tävlingar 2024-2025

av | 2024-05-29 | Information, Tävling, Uncategorized

Med helgens Youth Finals så avgörs och avslutas Sweden Tour för säsongen 2023-2024. Samtidigt som detta har emellertid ett omfattande arbete genomförts för att planera och färdigställa Sweden Tour 2024-2025.

Under året har beslutats om förändringar i Sweden Tour som tävlingstour, att gå från dagens enda nivå med åtta deltävlingar i riktning mot tre nivåer med ökande antal deltävlingar per nivå. Dessa tre nivåer är Sweden Star, Sweden Masters och Sweden GP.

Syftet med detta är framför allt att öka närheten och tillgängligheten för klubbar och för spelare till Sweden Tour och därmed till SM-kvalificerande tävlingar. Detta hänger samman med en större förändring där från och med 2024-2025 samtliga nationella tävlingar kommer ge så kallade tävlingspoäng i olika utsträckning. Men även att minska gapet mellan Sweden Tour och vanliga tävlingar och skapa en mer naturlig tävlingstrappa för klubbar och spelare att röra sig uppåt på.

Sweden Star-tävlingarna är alltså fortsatt “elittävlingarna” i systemet, och de nationella tävlingarna är fortsatt våra nationella “breddtävlingar” i brist på bättre ord. Däremellan finns nu två nya nivåer som stegvis är tänkt att öka i termer av status och standard.

Det första steget har varit att lyfta in ett antal etablerade tävlingar som Sweden GP-tävlingar. Kommande steg blir dels att hitta fler tävlingar, särskilt i tävlingstunna distrikt, att ta klivet upp som GP-tävlingar, dels att befordra de som redan är GP-tävlingar till Masters-tävlingar.

Sweden Star-tävlingar 2024-2025 är:
Halmstad Masters, Halmstad
Rekordspelen, Helsingborg
Ängby Internationella, Stockholm
Flymanpokalen, Karlskrona
Söderspelen, Borås
Eslövs Internationella, Eslöv
Safir Internationa, Örebro
Spårvägsspelen, Stockholm

Sweden GP-tävlingar 2024-2025 är:
Kristianstad Open, Kristianstad
Sundsvall Open, Sundsvall
Lessebospelen, Lessebo
Hälsingebocken, Söderhamn
Stratospoolen, Enköping
Växjöspelen, Växjö
Trollungen, Trollhättan
Umeå Nationella, Umeå
Hammarby Open, Stockholm
Ny tävling, Linköping
Påskaspelen, Landskrona
Vårpoolen, Kristianstad

Aktuella speldatum för dessa deltävlingar går för närvarande att se i det preliminära generalprogrammet för 2024-2025, och inom kort också i tävlingsprogrammet för 2024-2025 som publiceras på sbtf.se. Dessa speldatum kan när det gäller GP-tävlingarna komma att justeras något vilket i så fall meddelas.

KONTAKT
Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se

Foto: Agnes Svensson servar mot Matilda Hansson. Foto: SBTF/Linda Carlsson