48-timmarslicensen är nu tillgänglig

av | sep 7, 2023 | Information

Förbundsmötet beslutade i april att införa en så kallad 48-timmarslicens, giltig i två dygn för alla åldrar. Viljan med denna nya licens är att göra tävlande inom svensk bordtennis mer tillgängligt och flexibelt för alla.

Efter en tids teknisk implementering är 48-timmarslicensen nu aktiv och operativ. Den ger varje spelare rätt att delta i allt tävlings- och seriespel inom SBTF:s verksamhet under 48 timmar från dess att den aktiverats, vilket sker i samband med spelstart.

En spelare som alltså vill delta i en tävling, en seriematch eller ett seriesammandrag, men inte mer än så, kan alltså för detta ändamål lösa denna 48-timmarslicens och behöver inte lösa full A-licens. Aktiverar spelaren 48-timmarslicensen under fredagen är den giltig till och med söndagen.

Det är varje klubbs och spelares ansvar att se till inget tävlingsspel sker utanför aktiverad licenstid.

48-timmarslicensen köps av klubbarna på samma sätt som övriga licenser, genom att klicka i det alternativet för aktuell spelare. Klubbar kan registrera denna licens när som helst under den vecka som spelaren ska använda sig av den.

48-timmarslicensen kostar 200 kronor. Varje spelare kan välja att lösa fritt antal 48-timmarslicenser under en säsong.

En spelare som köpt 48-timmarslicens och därefter under samma säsong vill köpa en vanlig A-licens kan från detta köp avräkna kostnaden för 48-timmarslicensen.

48-timmarslicensen är ett första steg i en riktning mot att hitta ett mer modernt licenssystem öppet och tillgängligt för fler spelare och nya målgrupper i svensk bordtennis.

För frågor och så vidare:

KONTAKT
Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se