Emily deltar 2023/2024 i ledarutvecklingsprogram

av | jun 20, 2023 | Förening, Utbildning

Emily Knutsson, boende i Löddeköpinge/Skåne, är svensk bordtennis åttonde deltagare i utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0.

Programmet anordnas av Riksidrottsförbundet, RF, i samarbete med Folkspel. Det är fjärde året som programmet drivs, varav svensk bordtennis har med deltagare för tredje året i rad. I år kommer 22 deltagare från många olika idrotter att genomföra ledarutvecklingsprogrammet tillsammans med hjälp av just RF och proffsiga och erfarna mentorer. Det blir mycket arbete tillsammans, både genom digitala och fysiska möten varvade med varandra. I kombination med mötena ska även ett projektarbete bedrivas.

Emily är utbildad och aktiv förbundsdomare med – trots att hon bara är 20 år – mycket erfarenhet av att döma både internationella tävlingar och Pingisligan, bland annat. Emilys projekt kommer att handla om att inspirera, motivera och utbilda yngre spelare om regler kring servar och uppförande på tävlingar för att skapa en trygg och inkluderande miljö för alla. Genom att sprida regelkunskapen till unga spelare skapar det en trygghet i vad de kan förvänta sig på en tävling och av en domare, men inspirerar även till att de förhoppningsvis kan vilja bli domare själva i framtiden.

Vilka förväntningar har du på programmet?

­­­­­­­­­­­­­­­­­­– Främst att träffa och lära känna ungdomar från andra sporter, få höra om deras ledarroller och resor, berättar Emily Knutsson och fortsätter. – Jag hoppas och tror att vi har liknande utmaningar även om våra idrotter skiljer sig åt, på så sätt kan vi lära och ta stöd av varandra. Jag träffar många ledare inom min egen sport men många är ju äldre. Nu kommer det att bli extra roligt att få träffa ledare i min egen ålder.

Programmet börjar i augusti 2023 och avslutas i april 2024 i samband med Eldsjälsgalan.

Tidigare deltagare har varit Moa Arvidsson, tidigare KFUM Stocksund IA, Adam Magnusson, Skellefteå AIK BTF, Tinna Nilsson Söderhamns UIF, Gustav Pärsén, Laholms BTK Serve, Erica Karlström, Fårösunds GoIK och Dan Holmberg, Upplands BTF och Uppsala BTK.

SBTF önskar Emily lycka till.

Foto: Marit Brodd Almgren