Eslöv imponerade i deras premiär – samtidigt som Falkenberg tog säsongens första seger

av | 2024-10-08 | Pingisligan, Start

Eslöv visade under lagets sena seriepremiär att man likt ifjol kommer att bli ett svårslaget lag när man besegrade topplaget BTK Rekord i skånederbyt. Samtidigt plockade Falkenberg säsongens första seger efter en imponerande vinst över Halmstad och gav ett kvitto till resterande motståndare att man är ett lag att räkna med.

Eslövs AI BTK – BTK Rekord 4-1

Eslöv AI BTK spelade under tisdagen sin första ligamatch för säsongen och det framför hemmapubliken i Blomsterbergshallen. Hemmalaget valde att ställa upp med Martin Friis, Alex Naumi och ligans gigant Truls Möregårdh. För motståndet ställde serieledarna BTK Rekord upp med obesegrade Konstantinos Konstantinopoulos samt Max Hedbom och Hampus Söderlund i derbyt.

Första matchen för kvällen spelades mellan Martin Friis och Konstantinos Konstantinopoulos. Ett första set som skulle svänga där hemmalagets Friis hade en 10-6-ledning innan Konstantinopoulos lyckades gå upp till 10-9, tvinga fram en timeout och sedan vinna första setet med 13-11 för sitt BTK Rekord. I det andra setet valde Friis att dra ned på tempot vilket gav resultat när han kunde kvittera till 1-1 i set och helt utjämnat i matchen. Matchen skulle visa sig vara oviss då Konstantinopoulos återtog ledningen innan Friis kvitterade till ett femte avgörande set.

Väl i avgörande set gick Konstantinopoulos upp i en ledning med 9-2 efter flera vunna dueller mot Friis backhand. Friis skulle dock hitta en väg tillbaka och pressa BTK Rekord-spelaren till 10-7 och timeout. En lyckosam sådan för BTK Rekord där Konstantinopoulos kunde sträcka händerna i luften efter vunnen bollduell och ett fortsatt obesegrat facit för egen del.

Samtidigt på bordet bredvid skulle Alex Naumi imponera inför den fullsatta hemmapubliken när han tidigt gick upp i en 2-0 ledning efter två klart vunna set. Max Hedbom skulle dock reducera till 2-1 innan Alex Naumi på ett imponerande vis vände ett 2-8 underläge i fjärde set till vinst 12-10.

I matchen innan paus spelades den mellan Truls Möregårdh och Hampus Söderlund. Efter ett jämnt första set där Söderlund visade på ett orädd spel och möjliga premiärnerver från Möregårdh skulle det sluta 13-11 till Truls, som visade på att han är som bäst i de avgörande lägena. I det efterföljande setet skulle Truls lyfta sitt spel några snäpp och kunde med sitt varierande och spektakulära spel gå upp i en 2-0-ledning. Väl i tredje sett skulle Söderlund visa upp sitt starka backhandsspel och få missar som gav utdelning och innebar en setvinst. I fjärde set bjöd båda spelarna upp till fint spel när OS-medaljören och världstian Möregårdh återigen stod som vinnare i herrarnas Pingisliga. En påminnelse om att Truls inte förlorat på i högsta serien sedan maj 2021, då mot Elias Ranefur.

Alex Naumi fick fira i premiären efter vinster mot Max Hedbom och Hampus Söderlund. Foto: Linda Carlsson, SBTF

Efter pausen skulle ett ryck komma från hemmalaget. Alex Naumi skulle visa upp mental styrka när han efter två mycket jämna set mot Hampus Söderlund framhejad av publikens applåder gick upp i en 2-0-ledning. Söderlund gav inte upp och reducerade innan Naumi stod som segrare och fick visa på nya glädjescener.

På bordet bredvid skulle Martin Friis revanschera sig från förlusten mot Konstantinos Konstantinopoulos. För motståndet stod Rekords Max Hedbom. Friis returer och servar gav i flertalet bollar utdelning, i form av vunnen poäng och överläge i bollarna. I ensidiga set kunde han vinna med 3-1 och därmed säkra vinsten i skånederbyt.

Eslöv visade på ett styrkebesked i premiären och att regerande mästarna blir svårslagna framöver.

Samtliga bilder från matchen mellan Eslöv och Rekord hittar du här.

Falkenbergs BTK – Halmstad BTK 4-2

Falkenberg är ett av lagen som inför den tredje omgången letade efter säsongens första vinst. Likt de två inledande matcherna mönstrade man upp med den danska trion i form av Thor B Christensen, Allan Bentsen och Tobias Rasmussen. Motståndarna Halmstad kom inför matchen in med en premiärseger på hemmaplan mot BTK Kävlinge med slutresultatet 4-3. Det valde att formera laguppställningen med Yannick Vostes, Simon Arvidsson och Isak Alfredsson.

På bord ett ställdes Thor B Christensen mot Simon Arvidsson. Där skulle hemmaspelaren visa sig vara numret för stort när han besegrade Arvidsson med 3-1 i set. Samtidigt spelades matchen mellan Allan Bentsen och Yannick Vostes på bord två. Vostes skulle där visa på sitt snabba varierande spel, och kunde efter tre raka set besegra Bentsen.

1-1 i lagmatchen där matchen näst på tur var den mellan FBTK:s etta Tobias Rasmussen och bortalagets Isak Alfredsson. Isak skulle få en pangstart  när han vann första set med 11-2. Därefter skulle Rasmussen visa på sin höga högsta nivå när han i efterföljande tre set imponerande och tillslut stod som segrare.

Efter pausen väntade otroligt viktiga matcher. Vostes gick upp i en 2-0 ledning efter två väldigt jämna set mot Christensen. Dansken skulle dock hitta en väg tillbaka och kvitterade till 2-2 i set efter fler vunna dueller och färre misstag. I avgörande set skulle Yannick Vostes ta fram sin rutin och snabba spel när han vann med 11-7 och kvittera för sin nya klubb.

På bordet bredvid pågick samtidigt en väldigt jämn match mellan Bentsen och Alfredsson. Under matchens gång känna av anspänningen och den viktiga betydelsen. Bentsen skulle dra det längsta strået när han besegrade Alfredsson med 3-1.

Ställningen 3-2 till Falkenberg där hemmalagets Tobias Rasmussen hade allt i egna händer att plocka hem tre poäng och säsongens första vinst. För motståndet stod Simon Arvidsson. I duellen mellan de båda vänsterhänta var det Rasmussen som tog tag i taktpinnen redan från start när han med kvickt fotarbete, varierande spel, avgörande forehand och tålamod visade upp sin styrka. Till publikens jubel vann Rasmussen med setsiffrorna 11-9, 11-2, 11-8 och tre poäng var ett faktum.

Falkenberg bevisade att man är starka på hemmaplan med publiken i ryggen.