Ligacupens Final Four i Kosta

av | okt 7, 2024 | Ligacupen, Start

Början på en ny Luciatradition i svensk bordtennis?! Svenska Bordtennisförbundet tillsammans med Kosta SK presenterar finalspelet i Ligacupen, vårt så kallade Final Four, i Kosta och i nya Craft Arena fredagen den 13 december 2024. Vilka fyra damlag respektive fyra herrlag kommer under höstens rafflande matcher i Ligacupen kvalificera sig till Final Four och slutkampen om Barbro Wiktorssons och Jörgen Perssons pokaler?

Under Final Four genomförs semifinaler samt finaler i Ligacupen 2024, både för damer och för herrar. Vi vet ännu inte vilka dessa totalt åtta lag blir, det är något som kommer avgöras under hösten genom ett antal väldigt spännande matcher i först den sjätte omgången i oktober och därefter kvartsfinaler i november.

SBTF är även väldigt stolta att kunna presentera två mycket särskilda pokaler till de båda vinnande lagen i Ligacupen. Damerna kommer att tävla om Barbro Wiktorssons pokal och herrarna kommer i sin tur att kämpa om att få lyfta Jörgen Perssons pokal.

– Nya Ligacupen ska andas cupdramatik, laganda, oväntade skrällar och stort deltagande. När det var dags att börja fundera på att namnge två helt nya vandringspriser till segrarna var det viktigt för oss att det skulle vara personer som på olika sätt signalerar lagspel, vinnarskalle, resultat och engagemang över en lång tid. Det känns otroligt roligt och ärofyllt att det nu står klart att Barbro Wiktorsson och Jörgen Persson kommer att ge namn åt statyetterna för respektive Ligacupen Damer och Ligacupen Herrar, säger Patrik Björs Strand, kommunikationsstrateg på SBTF

Bland lagen som kämpar om dessa pokaler hittar vi Halmstad BTK, Spårvägens BTK, Eslövs AI BTK och Kosta SK. Utöver dessa lag hittar vi på herrsidan också lag som Ängby SK, Lyckeby BTK eller för den delen Jämjö BTK som tagit sig hela den långa vägen från första omgången. Vi har fått se och kommer få se både drömmatcher som BTK Kälom mot Spårvägens BTK och stormatcher som Kosta SK mot Eslövs AI BTK på damsidan och Halmstad BTK mot Eslövs AI BTK på herrsidan.

– Vilken resa vi redan haft under Ligacupens debutsäsong. Via livestreams och sociala medier och inte minst i våra pingishallar har vi under året kunnat följa många pingisfester. Men varje resa har sitt slut, detta slut är Final Four och slutstationen alltså Kosta. Ligacupen är tänkt som en cup där vi kan testa och tänka nytt. Extra kul just därför med Kosta SK som både tänker och gör nytt i svensk pingis, säger Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig i SBTF.

Final Four-fredagen i Kosta blir fulltecknad och nya Craft Arena likaså fullproppad med spelare, publik och gäster. Det kommer spelas på två bord och sändas från båda. Under dagen genomförs semifinaler och framåt kvällen bronsmatcher och finaler.

– Vi som förening ser väldigt mycket framemot att arrangera Ligacupens Final Four, att få göra det i vår nya fantastiska arena känns väldigt bra och spännande. Vi verkar i en väldigt pingisintresserad region och vi har en förhoppning om att det kommer mycket publik och tittar och att vi tillsammans kan skapa en riktig folkfest och bygga vidare på den pingisfeber som råder just nu, säger Pär Gerell, klubbchef i Kosta SK.

– Det känns mycket bra att bygga vidare på vår relation med Svenska Bordtennisförbundet och att vi utöver U13-EM nästa höst även får möjligheten att arrangera Final Four i Ligacupen. Vi har lagt stort fokus på möjligheten att utveckla sporten bordtennis i arenan och vi är väldigt nöjda med att vi får visa upp Craft Arena för bordtennispubliken i samband med detta event, säger Denis Velic, arenachef för Craft Arena.