BTK Rekord premiärvann – pressades av nykomlingarna

av | 2024-09-12 | Pingisligan, Start

Under torsdagskvällen spelades ytterligare en match i herrarnas Pingisliga. Mötet mellan nykomlingarna Falkenbergs BTK och BTK Rekord skulle likt samtliga andra matcher under säsongen avgöras i den viktiga dubbeln.

Hemmalaget Falkenberg ställde under dagens match upp med tre danska spelare i form av lagets etta Tobias Rasmussen, rutinerade Allan Bentsen och Thor B Christensen. För BTK Rekords del var det den sedvanliga laguppställning där Hampus Söderlund, greken Konstantinos Konstantinopulos och talangen Max Hedbom tog plats.

De två inledande singlarna är viktig för att om möjligen kunna koppla greppet om matchen. Då visade Hampus Söderlund på fint spel när han besegrade Thor B Christensen i tre raka set. Det vinnande konceptet skulle främst visa sig vara den felskruvade servern som skapade problem för dansken och det säkra spelet i backhand.

Matchen mellan Tobias Rasmussen och Max Hedbom blev en jämnare historia. Efter många fina bolldueller i det öppna spelet skulle Hedbom hinna ta ledningen med både 1-0 och 2-1 i set innan Rasmussen skulle kvittera och sedan skapa ett ryck i femte avgörande set, med flertalet lyckade forehands. Det skulle visa sig vara vägvinnande för Falkenbergs etta som fick jubla till hemmapubliken, trots Max Hedboms försök att spela mot djupt ner mot Rasmussens backhand.

Kvitterat 1-1 i lagmatchen och ett viktigt möte mellan hemmalagets Allan Bentsen och bortalagets Konstantinos Konstantinopulos väntade. Då skulle Rekordspelaren visa varför han med sitt snabba fotarbete och offensiva spel var en av fjolårets bästa spelare i ligan. Ett tempo som Bentsen inte kunde matcha trots sin fruktade backhand och segern skrevs till 3-0 i set för Konstantinopulos.

Efter pausen väntade mötet mellan lagets två ettor i form av Tobias Rasmussen och Hampus Söderlund. Två spelare med självförtroende och varsin vinst i ryggen. Starkast ut gick vänsterhänte Rasmussen som med bra returer och varierat spel lyckades göra det svårt för Söderlund och sifforna skrevs till 11-5. I det efterföljande setet fortsatte Rasmussen att pressa Söderlund som hamnade i danskens snabba tempo och hade svårt att bryta mönstret i matchen. Ledning för Rasmussen 2-0 i set var inte något som han skulle släppa då han på felfritt sätt sedan kvitterade lagmatchen.

På bordet bredvid spelades samtidigt matchen mellan Thor B Christensen och Konstantinos Konstantinopulos. Då skulle Konstantinopulos fortsätta på samma sätt som innan pausen, och plockade hem första set med klara 11-5. De två efterföljande seten var jämnare där de slutade 11-9 i både andra och tredje set. Konstantinos visade prov på att vara som bäst i de avgörande lägena.

Dagens sjätte och sista singelmatch blev en duell mellan rutinerade Allan Bentsen och talangen Max Hedbom. Ett första set i matchen som möjligen visade vikten av att ha spelat massvis med jämna lagmatcher. Bentsen kunde på enkelt ta hem första set med 11-1. Det andra setet skulle visa sig bli betydligt jämnare med långa bolldueller. Hedbom lyckades få större förflyttning på Bentsen och kunde kvittera efter setvinst 11-9. Fortsättningen av matchen skulle spelarna följas åt i poängen och matchen stod och vägde. Då visade Allan Bentsen på ett starkt tålamod och vann den avgörande bollen långt bak från bordet, likt många gånger förr till setvinst 11-9. Kommande setet lyckades Bentsen än mer med ett varierat spel och ett antal enklare missar från Hedbom ledde till stor setledning, som sedan inte släpptes.

Kvitterat 3-3 i matcher och dubbeln fick likt samtliga andra matcher så här långt i herrarnas Pingisliga avgöra vem som skulle plocka hem säsongens första seger. De som skulle göra upp om vinsten var för Falkenbergs del Christensen/Rasmussen och Konstantinopulos/Söderlund för Rekord. En vänster och en högerhänt i vardera lag något man inte ser allt för ofta i dubbeln.

Falkenberg skulle ta kommandot om extrapoängen efter att ha lyckats med både vad gäller serve och returmottagning som skapade lägen och vunna poäng. Setsiffrorna skrevs till klara 11-6. I andra set kom Konstantinopulos/Söderlund ut med ny energi och kunde genom flera längre vunna bolldueller få upp självförtroendet och kvittera till 1-1 i set efter lika klara 11-6. Konstantinopulos/Söderlund skulle i avgörande set visa på varför de under fjolårets säsong endast förlorade två av åtta dubblar, slutspelet inräknat. Ett nästintill felfritt set där de gav varandra lägen att avgöra och tog till vara på chanserna gör att BTK Rekord även i år lyckas vinna jämna matcher.

Detta betyder att samtliga spelade matcher har gått till en avgörande dubbel där bortalagen varit starkast. Säsongen fortsätter ännu en gång att vittna om en jämn serie där dubbelspelet verkar kunna få stor betydelse.

Kommande matcher från första omgången spelas enligt följande:
Torsdag 5 december klockan 18.30, Eslövs AI BTK – Halmstad BTK (framflyttad)

Damernas säsong i Pingisligan drar igång i helgen med följande matcher:
Lördag 14 september klockan 15.00, Halmstad BTK – Spårvägens BTK
Lördag 14 september klockan 15.00, Kosta SK – Köpings BTK Dam
Lördag 14 september klockan 15.00, Våxtorps BOIS – Ängby SK

Toppbild: Konstantinos Konstantinopulos, BTK Rekord  Foto: Linda Carlsson