Bra internationell säsongsstart för Siri

av | 2024-08-29 | Landslag, Start, Ungdom

Efter framgångarna under högsommarens ungdoms-EM i Malmö fortsätter Siri Benjegård att leverera fina prestationer och goda resultat. Efter förra veckans tredjeplats under anrika Euro Mini Champs i franska Schiltigheim levererades en fin andraplats i U13-singeln på WTT Youth Contender i kroatiska Varazdin.

Det blev två intensiva dagar för Siri Benjegård, som finalseedad i U13-klassen fick tampas genom ett helt gruppspel och slutspel fram till final på den korta tiden. I sin fem-pool blev resultaten tre 3-0-vinster och en 3-1-vinst.

Väl i huvudturneringen stod den finalseedade 13-åringen från Eslövs AI BTK för två starka skalper, först 3-0 mot tyska Anna Walter i kvartsfinal, därefter 3-0 mot Monika Sonnenberg från Polen. Väl i final blev japanska stjärnskottet Cocona Muramatsu för svår. Japanskan tog sig genom hela turneringen med en enda setförlust, vilket skedde i gruppspelet.

Fina prestationer på Euro Mini Champs

Siri Benjegård kunde veckan före prestera en fin tredjeplats på Euro Mini Champs. Då, precis som denna vecka, var det en japanska som stod i vägen för chansen till den ädlaste medaljen. Dock kunde Siri besegra en annan japanska, Seiha Sanada i matchen om bronset. Detta innebär Siri Benjegårds tredje raka medalj på den anrika tävlingen. 2022 blev det guld i den yngre flickklassen, 2023 blev det brons i den äldre vilket följdes upp av ytterligare ett i år.

Fler som utmärkte sig under årets upplaga var bland annat Filip Arosell, IFK Lidingö BTK, som tog sig till en meriterande kvartsfinal i den yngre klassen, samt Emil Ellermann, Västers BTK, som tog sig till åttondelsfinal i den äldre.

Euro Mini Champs är en utmärkt ”skola” för yngre spelare som börjat spela internationellt. Varje år tillförs en mycket bra utbildning för de deltagande spelarna. I det långsiktiga perspektivet kommer den svenska truppen hem med massor av lärdomar att ta med sig i den fortsatta utveckligen.

Resultat WTT Youth Contender Varazdin

Resultat Euro Mini Champs

Foto: Manfred Schillings