Tre lag har dragit ifrån

av | 2023-01-15 | Pingisligan

Efter den nionde omgången har tre lag lämnat en lucka till övriga lag. Eslövs PK är i princip redan ”hemma” när det gäller seriesegern. Dessutom har Halmstad BTK och Köpings BTK ett tillräckligt stort avstånd till nästa lag för att känna sig säkra att nå slutspel.

I praktiken är det bara en slutspelsplats som övriga lag kämpar om, trots att det återstår några omgångar. I denna omgång möttes Juno och Lekstorp och det blir sannolikt att ett av dessa som kniper den sista slutspelsplatsen.

Lyckeby BTK-Eslövs PK 0-5

I fotboll skulle man kalla det ”spel mot ett mål”. Eslövs PK var mer än ett nummer för stort för Lyckeby BTK och segern med 5-0 för regerande mästarna blev rena defileringen.

Det var bara Tanja Helle som lyckades ta ett set på Filippa Bergand och likaså Alva Themér som tog ett set på Nomin Baasan.

Hana Goda vann båda sina matcher i raka set. Eslövs PK lät Rebecca Muskantor vila och det var kanske bra med tanke på hennes ihärdiga förkylning som inte vill ge med sig. På hemmaplan finns också Li Fen att tillgå, så det lag som ska rå på de regerande mästarna får vara mycket, mycket bra.

Bild: Nomin Baasan vann sina två singelmatcher i Eslövs seger över Lyckeby.

BTK Frej-Halmstad BTK 3-5

Zhang Fang vann sina tre singlar och det är små marginaler som hindrar BTK Frej att få till en avgörande dubbel.

Linn Olsson vänder underläge med 2-0 i set mot Jennie Edvinsson och tvingar till sig ett skiljeset. Där var dock Jennie den klart starkare och vann med 11-3.

Linn Olsson spelade också jämnt med Erika Fronth och hon har setboll till att få till ett skiljeset men tappar fjärde med 15-13.

Nämnas kan att Erika Fronth var ytterst nära att vinna över Zhang Fang. Erika Fronth fick bra utdelning i sina servegame och det var bara några taktiska drag från Zhang Fangs sida som fällde avgörandet. Fang besitter en ovärderlig mängd rutin och hon utnyttjar denna till fullo. Variation i placering, skruv och hårdhet är några saker där hennes noggrannhet är enorm.

Bild: Maria Yovkova, är en nyttig poängplockare för Halmstad BTK. Mot Frej tog hon två vinster.

IK Juno-Lekstorps IF 4-5 efter förlängning (4-4)

Vilken maratonmatch! Och vilka maratonmatcher med Hanna Haponova!

Det tog 3 timmar och 15 minuter för att skilja IK Juno och Lekstorps IF åt. Efter de åtta singlarna var ställningen 4-4 och bonuspoängen gick till slut till Lekstorp. En bidragande orsak var Hanna Haponova som bjöd på långa och sevärda bolldueller mot tre spelare som var väldigt duktiga att läsa skruv och hålla bollen i spel.

Varken ryggskadade Matilda Hansson eller Jennifer Jonsson, som är bortrest med jobbet, fanns med i Lekstorps laguppställning. Det var dock inget dåligt lag man fått ihop med tre mycket starka spelare.

Svårt att hitta matchvinnare då alla spelare slog varandra lite hur som helst.

Ana Tofant inledde med att slå Alma Rööse i tre raka. Sedan tappade hon sina båda andra.

Hannah Holgersson inledde med att tappa till Anna Bryska men vann sedan sina två andra.

Om hela lagmatchen var av maratonkaraktär så kan man lugnt påstå att Hanna Haponova bjöd publiken på riktigt långa föreställningar.

I sin första match föll hon mot Nicole Arlia med 12-10 i skiljeset. Hon tog revansch när hon slog Ana Tofant också efter skiljeset. Båda dessa matcher tog 40 minuter vardera. Att Haponovas tredje match inte gick till skiljeset är minst sagt märkligt med tanke på setsiffrorna 10-12, 16-14, 13-11, 15-13.

I den avgörande dubbeln var Arlia/Brzyska för starka för Holgersson/Rööse och bonuspoängen gick till Lekstorp och årets längsta match kunde slutligen summeras.

Toppbild: Hanna Haponova spelade tre tuffa matcher och vann två av dem och räddade en poäng till Juno.