SM-slutspel damer: Eslöv och Köping till final

av | 2023-04-02 | Pingisligan, Start

Det blev egentligen ingen spänning att tala om, varken för Eslövs PK eller Köpings BTK Dam.

På nytt nollade Eslövs stjärntrio Halmstad BTK med 5-0 och Köping var ohotat mot IK Juno som utan Hanna Haponova inte kunde störa serietvåan.

Vilket lag som Köping lyckas ställa på benen i en kommande final är i nuläget oklart eftersom lagets spelare är upptagna av andra åtaganden i andra serier och länder och på annat håll.

I ett set höll Halmstad BTK spänningen vid liv. Maria Yovkova tog första set mot Filippa Bergand. Eslövsspelaren gjorde några små justeringar i sin taktik och fick utdelning på denna ändring och när Filippa kunde ta hem den segern i öppningsmatchen var matchen i praktiken över. Li Fen, Hana Goda och Filippa Bergand såg till att inte öppna någon dörr för Halmstad BTK, även om bortalaget höll spelet uppe på ett bra sätt.

Bild: Maria Yovkova tog ett set och Halmstads enda mot Eslövs PK. Foto: Per Hällström

Säsongen 2012-13 gjorde Eslövs PK debut i Pingisligan, damer. Bortsett från pandemiåret 2020 då SM-slutspelet ställdes in har laget varit i SM-final samtliga år. Det har hittills blivit sju guld och endast vid två tillfällen har man förlorat i finalspelet, 2015 mot Ängby SK och 2018 mot Storfors BTK.

Det mesta talar för att det blir SM-guld på nytt.

Alla matcher ska spelas det går inte att ta ut något i förskott. Köpings BTK Dam är också det enda lag som vunnit över Eslövs PK den här säsongen.

Frågan är om man har lag nog att slå Eslöv i en final.

Tamolwan Khetkhulan har kapacitet utöver det vanliga och vann på nytt sina båda singlar mot IK Juno. Hon har 14-0 i grundserien och 4-0 i slutspelet. Även Katarzyna Slifirczyk, Paulina Krzysiek och Leah Muskantor håller en hög nivå och om de spelar på sin maxkapacitet finns potentialen att störa Eslöv.

Frågan är dock vilka spelare de kommer att ha tillgång till då nuvarande finalschema krockar med andra åtaganden för några av spelarna.

Toppbild: 15-åriga Eslövs Hana Goda, Eslövs PK, visade varför hon tillhör topp 40 i världen. Foto: Per Hällström

Slutspelsresultat