SM-semifinaler del två

av | 2023-04-27 | Pingisligan, Start

Fördel Söderhamn och Eslöv i herrarnas SM-semifinal efter 2 x 4-2 i första rundan. Ikväll är det dags för returmöte och för BTK Rekord väntar en tuff uppgift att ta sig an norrlänningarna som ofta brukar bjuda på fulla hus publikmässigt.

Nyckeln för skåningarna är naturligtvis att antingen få hål på en av seriens giganter, Viktor Brodd, eller spika igen mot övriga i Söderhamns lag. Återstår också att se om Koji Uezu har mer att åka med än det han visade i första matchen där han var chanslös mot Konstantinos Konstaninopulos som vann med klara 3-0. Visserligen revanscherade han sig något genom att i andra matchen besegra Max Hedbom men förmodligen har Söderhamn ett sparkapital i japanen. BTK Rekords etta, Hampus Söderlund, sade i Helsingborgs Dagblad efter förlusten i tisdags att ”den här matchserien lever i högsta grad” och det återstår att se om han får rätt.

Matchstart 18:30 och Söderhamn sänder live via sin youtubekanal här: https://www.youtube.com/watch?v=qomgu797kIk

I den andra semifinalen kommer Eslövs AI BTK att försöka säkra finalplatsen mot Spårvägens BTK på hemmaplan i skåneland. Om BTK Rekord har en grannlaga uppgift i att få hål på Viktor Brodd så är Spårvägens utmaning något i hästväg i jämförelse. Världsstjärnan Truls Möregårdh är naturligtvis inget litet berg som står i vägen för huvudstadsgänget på en eventuell väg till final, obesegrad som han är hittills. I första rundan lyckades dessutom skåningarnas engelsman Tom Jarvis ta fullt genom starka insatser mot såväl Simon Berglund som Harald Andersson. I och med att Truls Möregårdh gjorde lite som han ville och inte släppte mer än 16 bollar totalt mot varken Martin Friis eller Harald Andersson så ökar naturligtvis pressen att inte släppa varken Tom Jarvis eller Daniel Kosiba över bron ikväll om det ska bli någon fortsättning på denna semifinalserie. Eslöv har dessutom ett starkt sparkapital i finländaren Alex Naumi som satt på bänken i tisdags till förmån för Daniel Kosiba.

Matchstart 18:30 och matchen sänds via Eslövs Solidsportkanal:
https://solidsport.com/eslovs-ai-btk/watch/esloevs-ai-btk-vs-sparvaegens-btk-bord-1

Foto: Linda Carlsson