SM-final damer: Eslöv överlägset i första finalen

av | 2023-04-12 | Pingisligan, Start

Det tog bara en timme och det enda spänningsmomentet var när Hana Goda tappae ett set. Pingis ska upplevas live och helst ska det vara jämnt och spännande ända fram till slutpoängen. Så var det inte här. Eslövs PK vann första akten med 5-0 mot Köpings BTK Dam.

Regerande mästarna Eslövs PK är med stormsteg på väg mot sitt åttonde SM-guld. Vad som ska kunna hindra dem är nästan omöjligt att lista ut.

Efter 5-0 borta behövs endast en seger på hemmaplan för att åter hämta hem guldmedaljerna.

– Vi har ett fruktansvärt bra lag. Frågan är om det inte är ett av de bästa i Europa, sade Eslövs tränare Mattias Andersson.

Den enda spänningen som infann sig var när Paulina Krzysiek vann öppningssetet mot 15-åriga supertalangen Hana Goda.

Visserligen såg hon nervös i inledningssetet, men när hon väl fått andra set var det inget snack.

Inte heller Köpings andra polska, Katarzyna Slifirczyk, kunde rubba Hana Goda och även om det blev jämnt i de två sista seten hade hon ingen chans på slutbollarna.

Rutinerade Li Fen, som vann EM-guld för tio år sedan, är 31 år äldre än Hana Goda, men det märks inte det minsta. Under alla år i högsta ligan är det bara två spelare hon förlorat mot och nu är hon uppe i 195 singelvinster.

Eslövs Filippa Bergand, som spelat mycket stabilt under hela serien hade heller inga bekymmer att vinna sin enda match för dagen och ta Eslövs femte seger för att vinna matchen.

– Hela laget är igång från första boll. Jag är imponerad och nu siktar vi på att ta vårt åttonde SM-guld med damlaget, sade Mattias Andersson.

Retur i Eslöv, fredag 14/4 kl. 18:30.

Resultat SM-slutspelet

Toppbild: Li Fen dominerar stort i Pingisligan och SM-slutspelet. Foto: Per Hällström