Paratävlingen Malmö Opens comeback

av | feb 14, 2023 | Para, Start

Paratävlingen Malmö Open blev en lika lyckad comeback som förväntat. I Hästhagens sporthall avgjordes bordtennisens alla klasser i ett A- och B-slutspel.

Malmö Open samlar alltid den svenska eliten med några internationella stjärnor som gör upp i tävlingen. I samma pooler hittar man även vissa spelare som gör sin första tävling. Det är det som gör Malmö Open så charmig när eliten möter nybörjare. Mellan dessa nivåer hittar vi även motionsspelare, veteraner och juniorlandslagsspelare. Efter helgen har alla fått ut något man kan ta med sig hem i olika former av erfarenheter. Det kan handla om en duell om en konkurrerande landslagsplats, en match mot sin största idol eller revansch mot sin klubbkamrat från förra gången. Malmö Open har och kommer fortsätta att skapa betydelse för den framtida bredden och eliten.

Matcher vanns och förlorades som sig bör. Det blev en favoritbetonad tävling i de allra flesta klasserna och de riktiga skrällarna uteblev. Många unga spelare visade att de har utvecklats och gjorde flera bra insatser mot etablerade spelare, även om det inte räckte hela vägen denna gång mot de toppseedade.

Varje år delas det även ut två extra priser. Det är talangpriset till en ung lovande spelare och pris till tävlingens bästa förening.
Talangpriset tilldelades Leo Ryding från Dagsbergs IF. Leo, 13 år spelar i skadeklass 3 och gjorde tre bra klassinsatser under helgen där framför allt segern i ungdom/junior 1-5 slutade med en guldmedalj runt halsen. Det var en rafflande match mot långväga Jordanen Issa Hamad som slutade efter fem set där till slut Leo slog in matchbollen.

Årets förening som enbart går på resultat blev Västers BTK där medaljskörden slutade med 5 guld, 2 silver och 2 brons.

Fullständiga resultat från Malmö Open.
Foton från Malmö Open.

Foto: Brage Æsøy Titlestad