Nedräkning till Special Olympics i Berlin

av | apr 18, 2023 | Para, Start

Special Olympics World Summer Games 2023 i Berlin närmar sig. Det är världens största idrottsevenemang för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I den svenska truppen på 42 idrottare och 23 ledare finns det två bordtennisspelare och en ledare. Det är Ester Hultman, Ängby SK och Tobias Hansson, Åsa IF tillsammans med ledare Richard Hultman.

Special Olympics är en världsomspännande organisation som bedriver och utvecklar idrottsverksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Verksamheten finns i 190 länder och inkluderar nästan 5,5 miljoner idrottsmän- och kvinnor.

Den 17-25 juni 2023 hålls spelen i Berlin och 7 000 idrottare från 190 länder väntas delta i tävlingarna. På programmet står totalt 26 idrotter där Sverige deltar i åtta.

Hur är då formen på våra svenska pingisspelare?
Den kunde vara bättre för Tobias, då han har drabbats av en inflammation i axeln. – Fokus ligger nu på sjukgymnastik och vila minst en månad framöver. Förhoppningsvis kan jag börja träna därefter för att hitta formen tills vi åker, säger Tobias.

Esters form är däremot stabil. Utöver ordinarie träningar kör hon extra lådpass, fys- och konditionsträning.

Läs mer…
Special Olympics World Games Berlin 2023
Special Olympics Sverige