Emil tar nya guld i Taiwan

av | jul 24, 2023 | Para

Den svenska paratruppen på fem spelare har nu avslutat sin andra tävling i Taiwan, denna gång i tävlingen Taichung Para Open.
Läs mer om Taipei Open: 6 svenska medaljer i Taiwan – Svenska Bordtennisförbundet – SBTF.

Emil Andersson vinner sin andra titel och åker hem obesegrad från Taiwan i singel. Hans finalmotståndare skulle bli den samma från förra tävlingen där Hong Kong-spelaren Ka Wai Lam höll på att vinna. Denna gång blev det total dominans för Emil, dock efter att ha tappat första setet men som sedan avslutade med stabila 11-7, 11-5, 11-7.

Ingela Lundbäck fick två oerhört viktiga revanscher mot Koreas Young Jung och Indonesiska Leli Marlina. Hon blev därmed gruppvinnare och stod över till semifinal. Där blev det tyvärr en tung förlust mot Sunghye Moon, Korea med 9-11 i avgörande set.

Daniel Gustafsson som vann första tävlingen fick det tuffare i Taichung. En 2-3 förlust i gruppspelet gjorde att han fick möta andraseedade Juan Baptista Perez från Spanien i kvartsfinal. Spanjoren fick tyvärr fick matchen dit han ville och Daniel fick se sig besegrad med 0-3.

Michael Azulay skulle få möta en revanschsugen Alvaro Valera i gruppen som dessvärre hade gjort sin hemläxa från förra tävlingen. Michael fick en dålig start och kom inte riktigt in i matchen innan den var över efter 0-3.
Den avgörande gruppspelsmatchen spelades mot japanen Takuro Chihara och vilken match det blev! Fyra svängiga set som skulle avgöras långt efter 11 poäng i det femte. Men till slut kom det en avgörande backhand-vinkel till Michaels fördel som gick vinnande ut ur hagen med 19-17.
Några timmar senare blev Danmarks Peter Rosenmeier för svår i semifinalen där det blev 0-3.

Jonas Hansson gjorde ett väldigt bra och stabilt gruppspel efter tre raka vinster samt inledde kvartsfinalen på ett övertygande sett mot Hong Kongs Silu Chen. Men efter första setvinsten där blev det tyvärr tre raka setförluster och singelspelet var därmed över för Jonas.

I singelspelet blev det därmed ett guld, ett silver och ett brons. I dubbelspelet vann Emil ytterligare ett guld i mixeddubbel 17 med Li Na Lei, Australien och tillsammans med Daniel ett brons i herrdubbel 18. Michael och Jonas vann ett brons i herrdubbel 14 efter två riktig imponerande femsetsvinster i gruppspelet.

Från Taiwans båda tävlingar är bagaget fyllt med totalt 12 medaljer hem till Sverige.

Förbundskapten Robert Svanberg tycker att spelarna har gjort ett mycket bra jobb. – Det är inte lätt att prestera på topp över två tävlingar framför allt så långt hemifrån och med dessa förutsättningar och klimat som råder. Stjärnklinkens naprapat Erica Söderqvist har haft en väldigt viktig och ibland avgörande roll på plats som gjort att spelarnas kroppar hållits i trim.