WTT BANGKOK: ANTON DROG LÄNGSTA STRÅET

av | 2023-04-28 | Landslag, Start

I den helsvenska kvartsfinalen i WTT Star Contender i Bangkok vann Anton Källberg över Kristian Karlsson med 3-1 och är framme i semifinal.

Det var två spelare som känner varandra otroligt väl, inte minst sedan alla säsonger de spelat tillsammans i Borussia Düsseldorf och mötts på oräkneliga landslagssamlingar.

Därför var det kanske inte att vänta något skönspel.

– Stämmer, det blev ett ganska låst spel, många korta bollar men det är också hur det brukar se ut när vi möter varandra, konstaterade Anton Källberg direkt efter matchen.

Både Anton och Kristian kan varandras styrkor och svagheter och då gäller det att hitta de små luckor som kan uppstå i motståndarens försvar.

Första set visar på detta. Vid 8-8 missar Kristian en serve och Anton tar även nästa poäng. Trots egen serve vinner Kristian två poäng i Antons servegame.

Från 10-10 till 13-12 till Anton vinner de båda spelarna poängen i motståndarens serve. Där lyckas Anton få till en serve där han skaffar sig läge att avgöra direkt och ta hem första set.

I andra set får Anton en kanonstart och från 6-0 kan han defilera hem setet och skaffa sig en 2-0-ledning.

– Båda vill komma till själv och attackera tufft och därför är det väldigt viktigt med de små detaljerna i serve och retur, sade Anton Källberg.

Kristian vägrar ge upp och i tredje gör han om vad Anton gjorde i inledningen av andra, skaffar sig en ledning med 6.1. Sedan händer flera märkliga saker som det kan göra när två spelare känner varandra så väl. Från 7-3 till Kristian gör Anton fem raka poäng, men trots ledning med 8-7 kommer Kristian tillbaka och reducerar till 1-2.

I fjärde set får Kristian på nytt en katastrofal start och kommer under med 0-6. Det underläget kan han inte reparera utan Anton håller undan och vinner matchen med 14-12, 11-5, 9-11, 11-4.

– Jag var lite säkrare än Kristian och han bjöd på ett par fler misstag än jag sett över hela matchen och det är ofta det som gör  skillnad, sade Anton Källberg.

I semifinalen väntar Jang Woojin, Sydkorea (WR #17).

På den retoriska frågan om formen svarar Anton Källberg:

– Formen verkar väl vara bra…

Semifinalplatsen, som kan bli ännu bättre, ger många sköna rankingpoäng och kommer göra att Anton tar ett rejält skutt upp på världsrankingen från sin nuvarande plats 31.

Toppbild: Anton Källberg vinner över Kristian Karlsson och är klar för semifinal i WTT Star Contender i Bangkok. Foto: WTT

Resultat WTT Star Contender Bangkok