Parapingis i Ex-huset

av | maj 30, 2023 | Förening, Para

I helgen samlades åter igen paraspelare från Göteborg med omnejd på Exercishuset för en dag av dubbla träningspass och matcher i projektet Ping Pong Power – Para. De flesta var återkommande från första träffen vilket var ett gott tecken på samlingens upplägg. Även denna gång erbjöds det öppet hus för prova-på under eftermiddagen.

Fjorton spelare ledda av tränarna Emil Andersson och Erik Sundberg som hade mest fokus på bollkontroll och placeringar. Erik som tidigare varit i landslaget spelar i klass 6 och vet vikten av att bollplacering är så mycket bättre än fart. – När man möter paraspelare behöver man inte försöka överspela, mycket handlar om att hålla bollen på bordet med bra placering, speciellt i de lägre klasserna, säger Erik.

Erik Sundberg, spelande ledare

Emil som fortsatt är aktiv på högsta nivå försöker förmedla att ha stort fokus på serve och serve-retur. – Det är de två viktigaste momenten och blir man bra på dem delarna så får man en rejäl fördel skulle jag säga, säger Emil och skickar iväg sin bästa serve.

Jeanette Björndahl, Rudalens IF trivdes med träningen och upplägget att samla så många paraspelare till gemensam träning. – Det är roligt och givande att och träna tillsammans med andra paraspelare, även om vi är i många olika klasser. Alla var mycket fokuserade och gjorde sitt bästa under hela dagen, säger Jeanette. – I sommar blir det fortsatt hårdträning med pingisen och mycket promenader för att hålla formen på topp, avslutar Jeanette.


Jeanette Björndahl fokuserade på att komma rätt till bollen.


Felix Hernborg, Lekstorps IF och Victor Grahn, Åsa IF höll högt tempo i bollarna.
Jennie Antonsson, Rudalens IF tränade på hårt även denna gång.