Första “nya” utbildningen för distriktsdomare

av | 2022-10-24 | Domare

Det var utbildare Anna-Carin Larsson i Norrland som var först ut med att utbilda nya distriktsdomare med den nya distriktsdomarutbildningen som utgångspunkt.

De nyutbildade distriktsdomarna är: Patrik Peterson, Alvin Danielsson, Noel Ek och Fredrik Kilander.

Deltagarna har genomfört och blivit godkända på den digitala utbildningen och det har fyllts på med en “regelkväll” utifrån gamla DD-utbildningen. Därefter anordnades en praktisk utbildning under en seriehelg, och tillsammans med Anna-Carin hakade Bo Danielsson och Roland Olsen på som utvärderare. En vardagskväll därefter anordnades en “sammanfattning” med diskussionsfrågor och reflektion.

Som stöd för utvärderingen hade Svenska Bordtennisförbundet skickat ut en checklista, den uppfattade utvärderarna som bra och omfattande. Vissa delar, som t.ex. slagräkning praktiserades aldrig, de pratade bara om den, eftersom det inte var aktuellt på Damer Division 1-sammandraget.

Det blev under seriedagarna, i matchpauserna många bra samtal/diskussion mellan domare, överdomare och utbildare. Så att förlägga praktiska delen till seriesammandrag känns bra då det blir gemensamma “pauser” mellan lagmatcherna avslutar en nöjd Anna-Carin.
Vi hoppas så klart att deltagarna också var nöjda. Uppföljning på det följer vid ett senare tillfälle.

Norrland har flera ytterligare deltagare som påbörjat den digitala utbildningen och dessa kommer vid senare tillfälle att göra resterande del och fylla på med fysisk träff.

Svenska Bordtennisförbundet hälsar tack och grattis! Vi bjuder in till en digital utvärdering för utbildare efter nyår för att få med oss mesta möjliga underlag för fler förbättringar framöver.