Pingis nr 03-2023

PINGIS 3/2023 | 13 | DE HÄR FANNS OCKSÅ MED UNDER PINGIS-EM I MALMÖ | EM-muskler | PINGIS 3/2023 Han är ett unikum i pingisvärden, journalisten och reportern Örjan Westberg. I 35 år, från 1985 och fram till att pandemin satte stopp, bevakade han samtliga VM och EM i bordtennis. Flera uppgifter gör gällande att ingen annan journalist i hela världen kan matcha Örjans smått otroliga svit. Ni som läser den här tidningen har märkt att under var och varannan artikel finns hans namn. – Det är en speciell kultur inom den här sporten som jag gillar. Jag har varit redaktör för tidningen Pingis i 27 år, berättar Örjan. Ett tag skötte jag det mesta - skrev, tog bilderna och redigerade. Fast att skriva bordtennis har ingalunda varit ett heltidsjobb, snarare en hobby vid sidan om. Örjan har jobbat med allehanda journalistik på flera olika tidningar som till exempel Örnsköldsviks Allehanda, Gefle Dagblad och Expressen. Och det var just i Örnsköldsvik han växte upp och började skriva redan i 15-16-årsåldern. Varför just bordtennis? – Jag blev tidigt intresserad och var också med och bildade Norra BTK i Örnsköldsvik på min 16-årsdag 1961. En klubb som lever än idag. Din främsta merit som spelare? – Inte så mycket att skryta om. Men tillsammans med Staffan Engblom har jag ett DM i herrdubbel för Ångermanland 1965. Örjan har i alla år kämpat för att siffrorna som visas på domarborden skall synas tydligt för alla i publiken. Han är mer än nöjd med det han upplevde i Malmö. – Äntligen har de fått fason på räkneverken. Det här är det bästa jag varit med om. Du är 78 år, kommer du fortsätta skriva? – Jag har ju börjat trappa ner, men helt lämnar jag nog aldrig den här sporten. n REPORTERN – ÖRJAN WESTBERG, 78. – Det här är ett av de största event jag haft här i Malmö arena. Det är drygt 1000 måltider som varje dag skall serveras i två matsalar. Maten under EM-veckan har fått beröm från alla håll - kött, fisk, pasta, soppa, vegetariskt, potatis och ris. Ett gediget salladsbord fanns förstås också att frossa i. Lägg därtill en läcker liten efterrätt. Alltid fanns något som passar även den mest kräsne. Hemligheten bakom att ni lyckas? – Vi är ett glatt och positivt gäng, då är det lätt att lyckas med matlagningen. Vilken mat är populärast? – Har inte märkt någon direkt favorit under veckan. Det är ganska jämnt mellan maträtterna, konstaterar Magnus som gärna sysslar med triathlon på lediga stunder. n KÖKSCHEFEN – MAGNUS PRÖSSEL, 52. SVENSKA-FÖNSTER POOLEN 2024 24-25 FEBRUARI ALFTA SPORTHALL * CR3 Spelform: Poolspel Lördag: P/F9, P/F13, P/F15, 1400-1699, 800-1099, 1100-1399 Söndag: P/F10, P/F12, P/F14, max 799, 1950-2249, 1700-1999 Upplysningar: Mikael Gustafssoin 070-695 49 06 ellerwww.laget.se/alftabtk Anmälan senast 12 februari under adress: AFTA BTK, 0wensvägen12,82834 Edsbynellermikaelgustafsson400@gmail.com Tävlingsprogram: TT Coordinator Arrangör: ALFTA BTK VÄLKOMNA! Pingisgymnasium Söderhamn Du kan söka både RIG och NIU Tränare är Peter Blomquist, Mattias Ekdahl, Tomas von Scheele och Fredrik Lundquist. För information om skolan och utbildningen kontaktas Anders Englund 010-454 12 91, 072-228 25 83, anders.englund@hufb.se För information om boende och SUIFs sociala insatser kontaktas Anders Eriksson 070-676 28 63, anders.eriksson@suif.se

RkJQdWJsaXNoZXIy MjQ4NjU=